ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ν.Ε. Κίνημα Αλλαγής ν. Δωδεκανήσου για την επισκέψη της προέδρου, Φώφης Γεννηματάς στη Ρόδο

 

Επίσκεψη Προέδρου Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά στη Ρόδο

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, πραγματοποίησε την Κυριακή 14 Ιουνίου 2020 περιοδεία στη Ρόδο όπου παρέστη στο μνημόσυνο του Δημήτρη Κρεμαστινού, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με το Δήμαρχο της Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη.

Η κα Γεννηματά το μεσημέρι της Κυριακής συναντήθηκε με τοπικούς φορείς  όπου άκουσε τα προβλήματα που έχουνε προκύψει μετά την κρίση της πανδημίας, και τους γνωστοποίησε τις προτάσεις και τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει το Κίνημα Αλλαγής προκειμένου να θωρακιστούν οι πληττόμενοι κλάδοι από την κρίση του COVID- 19.

Η κ. Γεννηματά κατά την προσέλευση της στη συνάντηση δήλωσε τα εξής:

Για τον ελληνικό τουρισμό:

«Ο ελληνικός τουρισμός δοκιμάζεται. Χρέος μας να σταθούμε με πράξεις στο πλάι επιχειρήσεων και εργαζομένων. Αυτό περιμένουν από εμάς τους πολιτικούς.

Και όχι ανούσιους και ντροπιαστικός καυγάδες, που ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έστησαν και πάλι προχθές στη Βουλή. Έχουμε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις, κοστολογημένες, στοχευμένες, αποτελεσματικές. Αγωνιζόμαστε μαζί με τους ανθρώπους του τουρισμού για να μπορούν να ανοίξουν τα ξενοδοχεία, τα μαγαζιά, για να δουλέψουν οι εργαζόμενοι. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας Δυστυχώς τα όσα έχουν εξαγγελθεί από την Κυβέρνηση είναι πολύ λίγα, πολύ καθυστερημένα. Γι’ αυτό αγωνιζόμαστε, γι’ αυτό διεκδικούμε, μαζί με τους ανθρώπους της αγοράς και τους εργαζόμενους γιατί ο στόχος είναι να μείνει όρθια η κοινωνία,¨ ζωντανή¨ η οικονομία μας. Τώρα, όχι να χτίζουμε αύριο πάνω σε ερείπια. Για αυτό πιέζουμε την Κυβέρνηση.»

Για τα ελληνοτουρκικά:

«Το πιο ηχηρό μήνυμα που θέλω να στείλω είναι το μήνυμα ομοψυχίας που χρειάζεται αυτή την ώρα ο ελληνικός λαός και οι πολιτικές δυνάμεις. Έχω κατ’ επανάληψη ζητήσει τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών γιατί απέναντι στην κλιμάκωση της επιθετικότητας της Τουρκίας η χώρα μας χρειάζεται εθνική γραμμή. Χρειάζεται να στείλει μήνυμα αποφασιστικότητας και αποτελεσματικής υπεράσπισης των εθνικών μας δικαίων. Γι’ αυτό και θα επισκεφτώ αύριο το Καστελόριζο για να φτάσει το μήνυμα σε κάθε γωνιά της Ελλάδος.»

 

Για το Δημήτρη Κρεμαστινό:

«Ο Δημήτρης Κρεμαστινος θα μείνει για πάντα στον νου και στην καρδιά μας. Ένας λαμπρός επιστήμονας και ακαδημαϊκός, που πορεύτηκε πάντα με τις αξίες του ανθρωπισμού. Ένας νηφάλιος και υπεύθυνος πολιτικός. Αγωνιστής με πίστη στις αρχές της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης . O δικός μας γιατρός, ο αγωνιστής Δημήτρης. Εμείς στο Κίνημα Αλλαγής, στον πολιτικό χώρο που αγάπησε και υπηρέτησε, θα τον τιμούμε πάντα και θα τον θυμόμαστε με μεγάλη αγάπη και σεβασμό.»

 

Τη  Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020 η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής μετέβηκε  στο Καστελόριζο, όπου είχε συναντήσεις με τις τοπικές και στρατιωτικές αρχές.

Η αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας απαιτεί εθνική ομοψυχία, αποφασιστικότητα και απόλυτη ετοιμότητα. Οι πολιτικές δυνάμεις έχουμε χρέος να συνεννοηθούμε για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων, χωρίς υποχωρήσεις και παραχωρήσεις. Η συμφωνία με την Ιταλία αποτελεί θετική εξέλιξη. Είναι σημαντικό να προχωρήσουμε γρήγορα με Αλβανία και Αίγυπτο, όπως άλλωστε εμείς είχαμε προτείνει εδώ και πολύ καιρό. Να στείλουμε παντού το μήνυμα ότι η πατρίδα μας επιλέγει να ενεργεί μεθοδικά και αποφασιστικά στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου για την κατοχύρωση των εθνικών μας συμφερόντων.

Γι’ αυτό και στο πλαίσιο της παρουσίας της στο Καστελόριζο και αφού ευχήθηκε στους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, δήλωσε:

“Από εδώ, από το ακριτικό Καστελόριζο θέλω να στείλω ένα μήνυμα: τα κυριαρχικά μας δικαιώματα κατοχυρωμένα από την ιστορία και τις συνθήκες θα τα υπερασπιστούμε αταλάντευτα, αποφασιστικά και αποτελεσματικά. Ας το κατανοήσουν αυτό ιδιαίτερα οι γείτονές μας. Καθαρές εξηγήσεις. Γιατί μονάχα έτσι μπορούμε να χτίσουμε σχέσεις φιλίας που το επιθυμούν και οι δύο λαοί μας.”

 

Κίνημα Αλλαγής

Ν.Ε. Νοτίου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ