ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ν. Φλοσκάκης: Το μνημόνιο συνεργασίας με το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας μας “λύνει τα χέρια” με την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Με το μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας αναγνωρίζει και νομιμοποιεί τη λειτουργία της Εταιρίας Πρόληψης Φυσικών Καταστροφών (ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ) και ανοίγει το δρόμο για τη διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που θα κατοχυρώσει οριστικά τη λειτουργία της.

Για το θέμα και τη θετική εξέλιξη στην πολύχρονη υπόθεση που ταλάνιζε τους εργαζομένους και την Τ.Α., μίλησε στον Real Voice 99.5 και τον Τέρη Χατζηιωάννου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Πρόεδρος της εταιρίας, Νεκτάριος Φλοσκάκης.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά:

“Eίναι μία υπόθεση που έχει τραβήξει πάρα πολλά μέχρι να φτάσει σε αυτό το σημείο. Γιατί η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ από το Δεκέμβριο του 18 και μετά είχε κλείσει και επίσημα, δεν υπήρχε σαν εταιρεία. Το ‘19 παραλάβαμε, δεν είχε γίνει κάτι οπότε ξεκινήσαμε τότε, αναβιώσαμε” την εταιρεία στην ουσία από τη στιγμή που η νομοθεσία άλλαξε το 2019 και μας έδινε το δικαίωμα να έχουμε τέτοιου τύπου εταιρείες κατ’ εξαίρεση σε κάποιους νησιωτικούς δήμους και ειδικότερα για τη Ρόδο, αλλά υπήρχαν κάποιοι όροι στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο που δεν μπορούσαν να μας αφήσουν να κάνουμε προγραμματική με κανέναν φορέα, έτσι ώστε να χρηματοδοτηθεί η εταιρεία. Αυτό ήταν το μεγάλο πρόβλημα που είχαμε, αυτή τη στιγμή με τις συγκεκριμένες ενέργειες που κάναμε, λύνεται και αυτό το πρόβλημα και η εταιρεία μπορεί να λειτουργεί.

Το κείμενο είναι ένα μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας που υπάρχουν ορισμένες δεσμεύσεις του υπουργείου απέναντι στην εταιρεία και πάλι αντίστοιχα εμάς απέναντι στο υπουργείο, υπάρχουν πάρα πολλές δράσεις που μπορούμε να συνεργαστούμε και να εργαστούμε μαζί, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι υπάρχουν δεσμεύσεις. Μας λύνει τα χέρια και δεν θα έχω πλέον τα κολλήματα με τον Επίτροπο ώστε να μην περνάνε οι προγραμματικές συμβάσεις που θα κάνω”, σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Φλοσκάκης.

realvoice995.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ