ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

N.Παυλακίδης, αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Λινδίων: “Εντατικοί έλεγχοι και πρόστιμα σε όσους πετούν μπάζα παρανόμως”

 

Μετά από εντατικό έλεγχο στην ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Λινδίων, διαπιστώσαμε την τραγική εικόνα συγκέντρωσης μεγάλης ποσότητας στερεών αποβλήτων (κοινώς μπάζα), τα οποία παρανόμως και ακανόνιστα τοποθετούνται σε δασικές εκτάσεις καθώς και σε ιδιωτικά οικόπεδα, με κίνδυνο πυρκαγιάς και μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο της ορθής ανακύκλωση των ΑΕΚΚ (Απόβλητα Εκσκαφών και Κατεδαφίσεων) και της διαχείρισης των οικοδομικών υλικών, που προέρχονται από τις νέες κατασκευές, τις κατεδαφίσεις και τις εργασίες ανακαίνισης των κτιρίων, από ιδιώτη ή επιχείριση, προβλέπεται η απομάκρυνση τους με εξειδικευμένη εταιρεία συλλογής τους.

Με την κλιματική αλλαγή, αντιμετωπίζουμε στην χώρα μας φυσικές καταστροφές και θεομηνίες που πρέπει να μας κινητοποιήσουν όλους για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Σε αυτό το σημείο, πρέπει να επισημάνω, ως εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής, ότι θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα που προβλέπονται από τον Κανονισμό του Δήμου και συγκεκριμένα θα ακολουθήσουν:

  • Εντατικοί έλεγχοι, σε συνεργασία με κάθε εποπτεύουσα Αρχή, για την νομιμη απομάκρυνση και συλλογή των στερεών αποβλήτων .
  • Καταβολή προστίμων σε κάθε παράνομη ενέργεια που θα διαπιστωθεί είτε επ’ αυτοφώρω είτε με βάσιμες καταγγελίες για τους παρανομούντες.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ