ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ν. Σαντορινιός: «Ανάγκη να στηριχτούν οι εργαζόμενοι οδηγοί ταξί των νησιών»

 

Τα ζητήματα επιβίωσης των αμειβομένων οδηγών ταξί έθεσε στους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Τουρισμού, ο Νεκτάριος Σαντορινιός, βασιζόμενος σε σχετική επιστολή του Ροδιακού Σωματείου, ενώ ταυτόχρονα σχετική Ερώτηση κατατέθηκε από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία συνυπογράφει ο βουλευτής Δωδεκανήσου.

Όπως σημειώνεται στις παραπάνω παρεμβάσεις, το επάγγελμα των αμειβομένων οδηγών ταξί συνδέεται άμεσα με την τουριστική κίνηση στα νησιά. Η κρίση της πανδημίας και ο αντίκτυπος που θα έχει στον Τουρισμό, αναμένεται να προκαλέσει αρκετές απολύσεις και γενικότερη οικονομική ασφυξία στον κλάδο. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός τονίζει την ανάγκη να συμπεριληφθούν όλοι οι οδηγοί ταξί, χωρίς εξαιρέσεις, στο πλαίσιο καταβολής αποζημίωσης ειδικού σκοπού. Επίσης, ζητά την κάλυψη αυτών των εργαζομένων μέσω της χορήγησης επιδόματος εργασίας, ανεξαρτήτως αριθμού ενσήμων και να έχει διάρκεια 6 μηνών χωρίς προϋποθέσεις ένταξης.

Τέλος, υπογραμμίζει το έλλειμμα της Κυβέρνησης να κατανοήσει τις πραγματικές ανάγκες των εποχικά εργαζομένων, που κατά κύριο λόγο αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό του εργατικού δυναμικού των νησιών. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, που τελευταία φορά έλαβαν εισόδημα τον Οκτώβρη του 2019 και θα ξαναδουλέψουν τον Μάρτη του 2021, βρίσκονται στα πρόθυρα της φτωχοποίησης και απόγνωσης, εξαιτίας της απουσίας επαρκών μέτρων στήριξης από την πλευρά της Κυβέρνησης.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ