ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

«Ν. Σαντορινιός για τις διερευνητικές με την Τουρκία:Η Κυβέρνηση πρέπει να ακολουθήσει την εθνική γραμμή και όχι τις αμφισημίες του κ. Μητσοτάκη»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1 και στους δημοσιογράφους Νίκο Ρογκάκο και Παναγιώτη Στάθη ήταν σήμερα καλεσμένος ο Νεκτάριος Σαντορινιός. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολίασετα θέματα εξωτερικής πολιτικής, υπό το φόντο των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία. Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα προβλήματα που έχουν ενσκήψει κατάτη διαχείριση της πανδημίας, εστιάζοντας κυρίωςστις ελλείψεις γιατρών στα νησιά και στο πλάνο εμβολιασμού.

https://www.youtube.com/watch?v=y1wG3C1mFAM

  • Για τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία

«Υπό το φόντο των διερευνητικών με την Τουρκία, το μόνο ζήτημα που πρέπει να συζητηθεί είναι η ΑΟΖ και η υφαλοκρηπίδα. Δεν πρέπει να μπουν στην κουβέντα θέματα «γκρίζων ζωνών» καιαποστρατικοποίησης νησιών. Η Κυβέρνηση πρέπει να δεσμευτεί, ότι για όποια άλλα ζητήματα ανοίξει η Τουρκία, η κουβέντα θα λήξει εκεί».

«Τη δέσμευση αυτή την ζητάμε, γιατί μέχρι τώρα η Κυβέρνηση δεν έχει αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας: το Ορούτς-Ρέις έχει παραβιάσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και ο Πρωθυπουργός, με άρθρο του σε τρεις ευρωπαϊκές εφημερίδες, έκανε λόγο για ανοιχτό ζήτημα κοινής διεκδίκηση των χωρικών υδάτων, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από την Τουρκία.Ζητάμε λοιπόν από την Κυβέρνηση να εφαρμόσει την «γραμμή Δένδια», η οποία εκφράζει την εθνική μας γραμμή, και όχι την «γραμμή Μητσοτάκη» περί…αδιευκρίνιστων θαλάσσιων ζωνών μεταξύ των δύο χωρών».

  • Η κωλοτούμπα του κ. Μητσοτάκη για την επέκταση των ναυτικών μιλίων στο Ιόνιο

«Όταν η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της για επέκταση των 12 ναυτικών μιλίων στο Ιόνιο, όλα τα στελέχη της ΝΔ έλεγαν ότι χωρίζουμε την Ελλάδα στα δύο και ότι είναι μεγάλο λάθος. Τώρα, με μια μεγάλη κωλοτούμπα, ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ παινεύονται για την επέκταση των ναυτικών μιλίων στο Ιόνιο.

  • Το εμβολιαστικό πλάνο της Κυβέρνησης έχει πέσει έξω. Τι θα γίνει με τα Κέντρα Υγείας των νησιών μας;

«Η χώρα μας είναι πολύ χαμηλά στο ρυθμό εμβολιασμού, σε σχέση με το ευρωπαϊκό μέσο όρο. Αιτία αυτού είναι και το γεγονός ότι στον Εθνικό Εμβολιασμό, η Κυβέρνηση, δεν έχει εμπλέξει τις πρωτοβάθμιες Δομές Υγείας. Έτσι έχουμε φτάσει στο σημείο, τα Νοσοκομεία μας, που ήδη σήκωσαν όλο το βάρος της αντιμετώπισης της πανδημίας, να έχουν γίνει, πλέον και αποκλειστικά, τα μόνα Κέντρα Εμβολιασμού. Και έχει πέσει τόσο πολύ έξω στο πλάνο εμβολιασμού το Υπουργείο, ώστε να ακούμε ότι πρόκειται να σταματήσει η λειτουργία Κέντρων Υγείας της χώρας, για να βοηθηθεί η εμβολιαστική εκστρατεία. Αν προχωρήσει αυτό το σχέδιο, τι θα γίνει στα νησιά μας, όπου τα Κέντρα Υγείας είναι η μοναδική δομή τους ή όπου ο αγροτικόςγιατρός είναι ο μοναδικός γιατρός όλου του νησιού; Πρόκειται να υπάρξουν επιπλέον γιατροί στα νησιά ώστε να στηρίξουν τον εμβολιασμό των κατοίκων;»

«Η Κυβέρνηση δεν έχει αντιμετωπίσει με σοβαρότητα, ούτε τις ανάγκες των νησιών, ούτε το ζήτημα των Εμβολιασμών. Με τα λόγια μόνο στηρίζει το εμβόλιο, αλλά επί της ουσίας δεν ασχολήθηκε με την ενίσχυση του ΕΣΥ και δεν έκανε προσλήψεις προσωπικού».

 

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ