ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ν. Σαντορινιός: «Το νόημα της Αγάπης και Ελπίδας αυτό το Πάσχα είναι ακόμη πιο έντονο. Ευχές για καλή Ανάσταση.»

 

 

Μέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που κληθήκαμε να ζήσουμε τους τελευταίους μήνες, ο ελληνικός λαός, για μια ακόμη φορά, απέδειξε το θάρρος και τα ψυχικά αποθέματα αντοχής του.

Το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό και η διαφορετικότητα έγκειται στον περιορισμό των μετακινήσεων και των συναθροίσεων, όμως το νόημα των ημερών, αυτό της Αγάπης και της Ελπίδας, είναι ακόμη πιο έντονο και ουσιαστικό.

Τα μηνύματα της Μεγάλης Εβδομάδας, σε συνδυασμό με την αναγέννηση της Φύσης και την Άνοιξη, μας καλούν να πιστέψουμε στην δύναμη του ανθρώπου να αγωνίζεται, να μένει όρθιος και να δημιουργεί ξανά. Φέτος, το φως της Αναστάσεως θα σημάνει την προσπάθεια που καταβάλει η Ανθρωπότητα για επιβίωση αλλά και την δική μας προσωπική διαδρομή προσαρμογής και υπομονής, όλο αυτό το διάστημα.

Η πορεία από τα Πάθη προς το χαρμόσυνο νέο της νίκης του Θανάτου, ας φέρει σε όλους και όλες μας αισιοδοξία και πίστη ότι συλλογικά μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες.

Εύχομαι να είναι αυτό το τελευταίο Πάσχα που καλούμαστε να είμαστε μακριά από τους ανθρώπους που αγαπάμε και να είναι αυτές οι τελευταίες μέρες που η ελληνική κοινωνία θα αγωνιά, γιατί η πατρίδα μας έχει διανύσει έναν μακρύ δύσκολο δρόμο και δικαιούται να προχωρήσει με ηρεμία και σιγουριά.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα για όλους και όλες!ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ