ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

“ΝΑΙ στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας – ΟΧΙι στην αλόγιστη και αντι περιβαλλοντολογική Εγκατάσταση Βιομηχανικών Ανεμογεννητριών .”

 

Με αφορμή τη συζήτηση στην Ημερήσια Διάταξη της 1ης Συνεδρίασης του Π.Σ. Νοτίου Αιγαίου με θέμα “Κλιμάκωση ενεργειών για την προστασία των νησιών από τις συνέπειες της δρομολογούμενης εγκατάστασης βιομηχανικών ανεμογεννητριών “οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου Χαράλαμπος Κόκκινος – Αναστασία Γαμπιεράκη κατέθεσαν τις παρακάτω προτάσεις:

● Στηρίζουμε τις δράσεις που προωθούν την ανάπτυξη με τη βασική προϋπόθεση να σέβονται το περιβάλλον και τις απόψεις – θέσεις των τοπικών κοινωνιών.
● Η αλόγιστη εγκατάσταση Βιομηχανικών Ανεμογεννητριών στα νησιά μας, μας βρίσκει αντίθετους και στηρίζουμε τις δημοκρατικές θέσεις που εκφράζονται από τις αποφάσεις του Α’ και Β’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους κατοίκους των νησιών μας που διατύπωσαν δίκαιες αντιρρήσεις στην κατάσταση που “κάποιοι” δρομολογούν.
Προτείνουμε:
● Την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου ώστε να μην υπάρχουν “παραθυράκια” και ερμηνείες που θα οδηγήσουν στην περιβαλλοντική υποβάθμιση των νησιών μας.
● Οι εταιρείες που προτίθενται να δραστηριοποιηθούν για εγκατάσταση Βιομηχανικών Ανεμογεννητριών να εξετάζονται και από αρχιτεκτονικές επιτροπές.
● Να αξιοποιηθούν οι χώροι για Α.Π.Ε. σε εκατοντάδες βραχονησίδες και μικρά ακατοίκητα νησιά.
● Να στηρίξει η Π.Ν.Α. αυτούς που έχουν προσφύγει και προασπίζονται το περιβάλλον που κληρονομήσαμε και θέλουμε να μεταβιβαστεί ακέραιο στις επόμενες γενιές.

Χαράλαμπος Κόκκινος
Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ρόδου –
Επικεφαλής της “ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ” –
Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου Ε.Ν.Π.Ε.

Γαμπιεράκη Αναστασία
Περιφερειακή Σύμβουλος
Π.Ε. Καλύμνου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ