ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Νέα ανακοίνωση από την επιτροπή αγώνα κατοίκων Νότιας Ρόδου

Φωτογραφία αρχείου

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ! ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΜΟΝΙΜΟΙ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΣΤΟ Π.Ι. ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ

Τον τελευταίο καιρό διαπιστώνουμε ότι ασχολήθηκαν με το θέμα της υγείας στη Νότια Ρόδο ο δήμος (δημ.συμβούλιο 26/02), η περιφέρεια (περ.συμβούλιο 31/03) , βουλευτές και μεμονωμένοι σύμβουλοι, βάζοντας μάλιστα στο «τραπέζι» και άλλες προτάσεις διαχείρισης του προβλήματος, ως αποτέλεσμα της πίεσης των κατοίκων της περιοχής μας για άμεση λύση.

Αναρωτιόμαστε όμως, ποιοι είναι οι λόγοι που δεν προσλαμβάνονται με κατεπείγουσες διαδικασίες μόνιμοι ειδικευμένοι γιατροί και μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό στο Π.Ι. Γενναδίου;

Ποιοι είναι οι λόγοι που δεν δημιουργείται άμεσα μονάδα ΕΚΑΒ, με μόνιμη έδρα την Νότια Ρόδο;

Τελικά γιατί η κυβέρνηση δεν υλοποιεί τα δίκαια αιτήματα μας και μάλιστα εν μέσω πανδημίας;

Μήπως θα έπεφτε έξω ο προϋπολογισμός του κράτους αν προσλάμβανε πέντε μόνιμους ειδικευμένους γιατρούς και πέντε νοσηλευτές, ώστε να υπάρχει αξιοπρεπής εικοσιτετράωρη λειτουργία του Π.Ι. Γενναδίου, που καλύπτει 10 χωριά με χιλιάδες κατοίκους;

Τελικά αν όλοι είναι μαζί μας, τότε ποιοι είναι απέναντι μας και εμποδίζουν να γίνουν πράξη τα δίκαια αιτήματα μας;

Για να δοθεί τέλος στην τραγική κατάσταση των δομών πρωτοβάθμιας υγείας στη νότια Ρόδο, που δυστυχώς έχει στοιχίσει την ζωή σε πολλούς συντοπίτες μας, αγωνιζόμαστε οι κάτοικοι της Νότιας Ρόδου εδώ και πολλά χρόνια. Ακόμα και για περιστατικά ρουτίνας χάθηκαν ανθρώπινες ζωές , που αν είχαν υλοποιηθεί τα αιτήματά μας για παρουσία ειδικευμένου γιατρού, νοσηλευτή και ΕΚΑΒ σε εικοσιτετράωρη βάση, στο Π.Ι. Γενναδίου, τότε θα σώζονταν πολλές ζωές.

Δεν ανεχόμαστε άλλο τον εμπαιγμό και την κοροϊδία. Κινητοποιούμαστε τα τελευταία χρόνια για συγκεκριμένα αιτήματα τα οποία έχουμε κοινοποιήσει επανειλημμένα σε κυβέρνηση , υπουργείο υγείας , δημοτικό και περιφερειακό συμβούλιο. Τα αιτήματα αυτά είναι:

· Να παρθεί πίσω η απόφαση να μη γίνονται κανονικές εφημερίες στο Π.Ι. Γενναδίου. Να διασφαλιστεί η εικοσιτετράωρη λειτουργία του ιατρείου όλο τον χρόνο.

· Να προσληφθούν διασώστες του ΕΚΑΒ και να συγκροτηθεί μονάδα του ΕΚΑΒ για την 24ωρη κάλυψη, όλο τον χρόνο.

· Να προσληφθεί μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό στο Π.Ι. Γενναδίου.

· Να προσληφθούν μόνιμοι ειδικευμένοι γιατροί στο Π.Ι. Γενναδίου και οι αγροτικοί γιατροί να είναι βοηθητικοί.

· Να δημιουργηθεί Κέντρο Υγείας στη Νότια Ρόδο, πλήρως στελεχωμένο, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων, των εργαζομένων και των επισκεπτών της περιοχής.

Δεν έχουμε αυταπάτες, όλα τα παραπάνω θα υλοποιηθούν από την κυβέρνηση μόνο όταν πιεστεί από δυναμικές κινητοποιήσεις διαρκείας. Εμείς θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε σε αυτή την κατεύθυνση με όλες μας τις δυνάμεις. Όποιος στηρίζει πραγματικά τα αιτήματα μας, ας συμβάλει με τις πράξεις του, οι κινητοποιήσεις να έχουν μαζική συμμετοχή. Από λόγια και υποσχέσεις χορτάσαμε πια.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ 3/4/2021ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ