ΔΙΑΦΟΡΑ

Νέα ανατροπή – βόμβα με το άνοιγμα σχολείων λίγο μετά τις δηλώσεις Χαρδαλιά

Όλοι καταλαβαίνουν ότι η κατάσταση στη χώρα μας με την πανδημία είναι πιο δύσκολη από ποτέ. Το τρίτο κύμα σφυροκοπά την Ελλάδα και ιδιαίτερα την Αττική και σημάδια αποκλιμάκωσης δεν έχουν φανεί ακόμα. 

Κάτω από αυτές τις συνθήκες σήμερα ανακοινώθηκε και επίσημα η εδώ και μέρες γνωστή είδηση της παράτασης του lockdown. Τα σχολεία θα μείνουν κλειστά για άλλες δυο εβδομάδες και η αγωνία των μαθητών μεγαλώνει. 

Οι λοιμωξιολόγοι σε συνεργασία με την κυβέρνηση έχουν ρίξει στο τραπέζι όλα τα σενάρια για την επόμενη μέρα και έχουν κυκλώσει μια ημερομηνία που θεωρείται η πιο πιθανή αυτή τη στιγμή για το άνοιγμα των σχολείων. 

Αν ο ιός αναχαιτιστεί τις επόμενες εβδομάδες, όπως περιμένουν οι επιδημιολόγοι, τότε οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία τους στις 5/4. Όχι σε όλες τις βαθμίδες όμως. 

Το πλάνο προβλέπει την επιστροφή πρώτα των μαθητών λυκείου, λόγω πανελληνίων και αν δεν αυξηθεί το επιδημιολογικό φορτίο τότε μια εβδομάδα μετά θα δούμε το άνοιγμα και των υπόλοιπων βαθμίδων. 

Αυτό είναι το σχέδιο που υπάρχει στα χαρτιά τούτη την ώρα. Τα δεδομένα θα αξιολογηθούν και θα επανεξεταστούν σε περίπου 2 εβδομάδες. Αν ο αριθμός των κρουσμάτων είναι διαχειρίσιμος, τότε θα ανακοινωθεί και επίσημα η επιστροφή των μαθητών του λυκείου στις 5/4. Αν παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα, τότε θα υπάρξει νέα παράταση του ανοίγματος, καθώς οι λοιμωξιολόγοι δεν πρόκειται να ρισκάρουν μια νέα αναζωπύρωση της πανδημίας…  

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ