ΕΛΛΑΔΑ

Νέα ασθενοφόρα ΕΚΑΒ σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω ,Λέρο

 

Eπίσημη τελετή παραλαβής της δωρεάς πέντε ασθενοφόρων οχημάτων προς το ΕΚΑΒ από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) Ελλάδας [International Organization for Migration (IOM) Greece] ,με τη χρηματοδότηση του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εσωτερικών της Δημοκρατίας της Αυστρίας, έγινε στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ Αθήνας, παρουσία του γενικού γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας, Γιάννη Κωτσιόπουλου, του γενικού γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων ‘Ασυλο του υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου, Μάνου Λογοθέτη και του πρόεδρου του ΕΚΑΒ, Νίκου Παπαευσταθίου.
Τα συγκεκριμένα σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα οχήματα, που παραδόθηκαν στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ από τον επικεφαλής & περιφερειακό συντονιστή Έκτακτης Βοήθειας του ΔΟΜ Ελλάδας, Gianluca Rocco, θα ενισχύσουν άμεσα τις επιχειρησιακές δυνάμεις του ΕΚΑΒ στη Λέσβο, στη Χίο, στη Σάμο, στη Κω και στη Λέρο, με γνώμονα τη διατήρηση της βέλτιστης παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας τόσο προς τους πολίτες όσο και προς τον προσφυγικό-μεταναστευτικό πληθυσμό των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης των εν λόγω νησιωτικών περιοχών.
«Με τη δωρεά αυτών των 5 ασθενοφόρων οχημάτων για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών και του προσφυγικού και μεταναστευτικού πληθυσμού των επιβαρυμένων νησιών, το ΕΣΥ ενισχύεται ακόμη περισσότερο. Ως υπουργείο Υγείας, επιδιώκουμε καθημερινά να βελτιώνουμε τα αντανακλαστικά μας, τις υπηρεσίες μας αλλά και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό μας, έτσι ώστε να διασφαλίζουμε το κοινωνικό αγαθό της δημόσιας δωρεάν υγείας προς όλους», ανέφερε ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του υπουργείου Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος.
«Η δωρεά των πέντε ασθενοφόρων από την κυβέρνηση της Αυστρίας είναι μία πολύτιμη προσθήκη στο ΕΚΑΒ και έρχεται μετά τις συντονισμένες ενέργειες του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. Τα πέντε οχήματα θα μεταφερθούν σε Χίο, Λέσβο, Σάμο, Κω και Λέρο, τα πέντε νησιά δηλαδή που έχουν συμβάλλει στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, ενισχύοντας έτσι τις τοπικές δομές Υγείας», ανέφερε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων ‘Ασυλο του υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου, Μάνος Λογοθέτης.
Κατά τη παραλαβή των ασθενοφόρων της δωρεάς ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, ευχαριστώντας θερμά τον επικεφαλής & περιφερειακό Συντονιστή Έκτακτης Βοήθειας του ΔΟΜ Ελλάδας, ανέφερε: «η δωρεά αυτή του ΔΟΜ προς το ΕΚΑΒ, αποτελεί το επιστέγασμα του πνεύματος συνεργασίας για κοινωφελείς δράσεις προς όφελος του πληθυσμού της χώρας μας».
Στο ίδιο κλίμα, ο επικεφαλής & περιφερειακός Συντονιστής Έκτακτης Βοήθειας του ΔΟΜ Ελλάδας, Gianluca Rocco, δήλωσε: «Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για εμάς. Η παράδοση αυτών των πέντε ασθενοφόρων σφραγίζει μια μακροχρόνια και γόνιμη συνεργασία μεταξύ του ΔΟΜ, του ΕΚΑΒ και του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου». Η ισότιμη πρόσβαση στην υγεία είναι θεμελιώδες δικαίωμα για όλους και είμαστε σίγουροι ότι αυτή η πρωτοβουλία θα ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες όλων των ανθρώπων που ζουν στα νησιά. Η δωρεά πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας στα Ελληνικά Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (RIC)» που υλοποιείται από τον ΔΟΜ, για να ενισχύσει περαιτέρω τόσο την πρόσβαση τόσο του τοπικού πληθυσμού όσο και των μεταναστών, στην υγειονομική περίθαλψη και να επιτρέψει στο εθνικό σύστημα υγείας να αντιμετωπίζει καλύτερα και ταχύτερα τυχόν επείγοντα περιστατικά. Και τα πέντε ασθενοφόρα ακολουθούν τις προδιαγραφές που υποδεικνύονται από το ΕΚΑΒ».ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ