ΔΙΑΦΟΡΑ

Νέα μέτρα: «Κλείδωσαν» Τρεις νέοι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους (ΛΙΣΤΑ)

Νέα μέτρα: Με rapid test ή πιστοποιητικό νόσησης θα μπαίνουν πλέον οι ανεμβολίαστοι πολίτες στις δημόσιες υπηρεσίες.

Η επιτροπή λοιμωξιολόγων εισηγείται να επιτρέπεται η είσοδος των πολιτών που δεν έχουν εμβολιαστεί σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία (ΚΕΠ, εφορία, αστυνομικό τμήμα) μόνο με:

  • πιστοποιητικό εμβολιασμού
  • ή πιστοποιητικό νόσησης μέχρι έξι μήνες
  • ή εργαστηριακό αποτέλεσμα rapid test

Νέα μέτρα: Η εξέλιξη αυτή δείχνει πως σφίγγει κι άλλο ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους.

Ωστόσο, οι αλλαγές στις καθημερινές συναλλαγές αφορούν όλους τους πολίτες, ακόμη και τους εμβολιασμένους, αφού θα πρέπει να έχουν το πιστοποιητικό στο χέρι για να μπουν μέσα και να εξυπηρετηθούν.

Το μέτρο αυτό ισχύει ήδη στα δικαστήρια, τα νοσοκομεία, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια και τώρα θα επεκταθεί σε όλο το δημόσιο.

Τα rapid test από την τσέπη τους καλούνται να πληρώσουν οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, από χθες 13/9.

Rapid test: Ποιες κατηγορίες ανεμβολίαστων εργαζομένων υποχρεούνται σε δύο self test την εβδομάδα

Eιδικότερα, σύμφωνα με τα νέα μέτρα, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και οι δημόσιοι υπάλληλοι υποχρεούνται σε ένα εργαστηριακό rapid test την εβδομάδα, που πραγματοποιείται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, με δική τους δαπάνη (10 ευρώ). Το rapid test θα πρέπει να αποδεικνύεται με ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού τεστ από το gov.gr και θα ελέγχεται υποχρεωτικά με την εφαρμογή covid free app από τον εργοδότη.

Σε δύο εργαστηριακά rapid tests την εβδομάδα υποχρεούνται οι ανεμβολίαστοι:

  • εκπαιδευτικοί και ακαδημαϊκοί
  • εργαζόμενοι σε τουρισμό
  • εστίαση
  • τηλεοπτικές, κινηματογραφικές
  • θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές

Και σε αυτές τις περιπτώσεις τα rapid test πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του εργαζόμενου 10 ευρώ/ τεστ και το αποτέλεσμά τους θα πρέπει να αποδεικνύεται με ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού τεστ από το gov.gr και να ελέγχεται υποχρεωτικά με την εφαρμογή covid free app από τον εργοδότη ή σύμφωνα με τους ειδικούς όρους που θα ισχύσουν για την εκπαιδευτική κοινότητα.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ