ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα πρόκληση στο Αιγαίο: Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε Παναγιωτόπουλο και Αρχηγό ΓΕΕΘΑ

 

Νέα πρόκληση στο Αιγαίο: Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε Παναγιωτόπουλο και Αρχηγό ΓΕΕΘΑ

Το περιστατικό σημειώθηκε μετά την απογείωση από τις Οινούσσες. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέπτονταν φυλάκια σε Οινούσσες, Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι. Εικόνες ντοκουμέντα.

Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε σήμερα (03.05.2020) το πρωί πάνω από το Αιγαίο, όταν δύο τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Συγκεκριμένα τα τουρκικά μαχητικά στις 11:38 πραγματοποίησαν υπερπτήση στα 3500 πόδια πάνω από τις Οινούσσες παρενοχλώντας το ελικόπτερο, που μετέφερε την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, λίγο μετά την απογείωση του από το νησί. Στην συνέχεια, στις 11:58, το ίδιο ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από το Αγαθονήσι στα 1700 πόδια.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέπτονταν φυλάκια στην περιοχή ευθύνης των 96 ΑΔΤΕ (Οινούσσες), 79 ΑΔΤΕ (Αγαθονήσι) και 80 ΑΔΤΕ (Φαρμακονήσι) με τη συνοδεία επιτελών της ΑΣΔΕΝ.

Πρόκειται για μία άκρως προκλητική ενέργεια από την πλευρά της Άγκυρας να αντιδράσει με χαμηλές υπερπτήσεις και παρενόχληση του ελικοπτέρου στο αναφαίρετο κυριαρχικό δικαίωμα του υπουργού και αρχηγού ΓΕΕΘΑ να επισκεφθούν τα φυλάκια και τις μονάδες των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, o Νίκος Παναγιωτόπουλος θα προβεί τις επόμενες ώρες σε δήλωση καταδίκης της σημερινής τουρκικής ενέργειας.

Με πληροφορίες από onalertΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ