ΔΙΕΘΝΗ

Νέα πυρά Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα προσπαθεί να εκτροχιάσει την ειρήνη στη Λιβύη

 

Μετά το παραλήρημα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σειρά πήρε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου που εξέφρασε την ενόχλησή του για την επίσκεψη του στρατάρχη Χαφτάρ στην Αθήνα, δυναμιτίζοντας το κλίμα ενόψει της επικείμενης Διάσκεψης του Βερολίνου για το μέλλον της Λιβύης.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών τόνισε χαρακτηριστικά ότι “το να προσκαλείς τον Χάφταρ στην Αθήνα και να υιοθετείς με τη σειρά σου την ελληνική ατζέντα σαμποτάρει τις προσπάθειες ειρήνευσης στη Λιβύη. Η ελληνική και η ελληνοκυπριακή πλευρά έχουν μαξιμαλιστικές βλέψεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Προσπαθούν αυτές τις βλέψεις να τις νομιμοποιήσουν παίρνοντας πλεονέκτημα από το γεγονός ότι είναι μέλη της ΕΕ. Ετσι απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή”.

“Στη Λιβύη τα μνημόνια που υπογράψαμε με τη νόμιμη κυβέρνηση στη Λιβύη προκάλεσαν συναγερμό στην Ελλάδα. Αντί για διάλογο, διέκοψαν τις σχέσεις με τη νόμιμη κυβέρνηση. Δρουν με το ότι “ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου”.

“Τα τελευταία χρόνια σφετερίζεται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Λιβύης με τις κινήσεις της νότια της Κρήτης. Η νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης για να αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση υπέγραψε το μνημόνιο συνεργασίας μαζί μας για να προστατεύσει τα δικαιώματά της”.

Να σημειωθεί πως ο Τσαβούσογλου το tweet των δηλώσεών του έχει αναφέρει το όνομα του Νίκου Δένδια.

 

Από newest.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ