ΔΙΕΘΝΗ

Νέες προκλήσεις από το τουρκικό ΥΠΕΞ – “Να θυμηθούν τι έπαθαν στο Αιγαίο όσοι δεν έδειξαν σεβασμό στη σημαία μας”

Η Τουρκία προκαλεί και πάλι και κάνει λόγο για κακομαθημένα παιδιά της Ευρώπης και ρατσιστικά κεφάλια. Καλεί την Ελλάδα να ξυπνήσει από το όνειρο του Βυζαντίου και μιλάει για τουρκική μειονότητα στη Θράκη.

Η Τουρκία συνεχίζει την προκλητική συμπεριφορά μετά το χθεσινό θλιβερό σόου Ερντογάν στην Αγιά Σοφιά και με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών επιτίθεται για ακόμη μια φορά στη χώρα μας.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ μεταξύ άλλων αναφέρει: Καταδικάζουμε τις αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης και των μελών του κοινοβουλίου και βεβαίως καταδικάζουμε έντονα το κάψιμο της σημαίας μας στη Θεσσαλονίκη.

Τα κακομαθημένα παιδιά της Ευρώπης που δεν μπορούσαν να χωνέψουν το ότι άνοιξε ξανά για προσευχή η Αγιά Σοφιά, δεν έχουν πάρει μάθημα από την Ιστορία αυτά τα ρατσιστικά κεφάλια. Να πρέπει να θυμηθούν όμως τι έπαθαν στο Αιγαίο όσοι δεν έδειξαν σεβασμό στη σημαία μας.

Στη συνέχεια καλεί την Ελλάδα να ξυπνήσει από το όνειρο του Βυζαντίου το οποίο δεν ξυπνά εδώ και 567 χρόνια ενώ κάνει λόγο για τουρκική μειονότητα στη Θράκη και καταπάτηση των δικαιωμάτων τους. Παράλληλα αναφέρει σε αυστηρό ύφος πως η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει μαθήματα εθνικής κυριαρχίας στην Τουρκία.

Πηγή: haberturk

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ