ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρά κορίτσια στην Πάτρα: Άγριο ξέσπασμα της μητέρας – «Αν κάποιοι πιστεύουν ότι έκανα κακό στα παιδιά μου…»

 

Νέες δηλώσεις έκανε η Ρούλα για τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της σε διάστημα τριών χρόνων στην Πάτρα, που ερευνάται από τις Αρχές και έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Η μητέρα των τριών κοριτσιών, της Τζωρτζίνας, της Ίριδας και της Μαλένας σε δήλωσή της στην εφημερίδα “Πελοπόννησος” είπε χαρακτηριστικά:

“Θα μου πει και μένα κάποιος τι έκανα; Κι αν κάποιοι πιστεύουν ότι έκανα κακό στα παιδιά μου θα μου πουν πώς και πότε; Ποτέ μα ποτέ. Αυτή είναι η αλήθεια. Τι να μου πουν;”.

Σε σχέση με όσα λέγονται και την καθημερινή και πολλαπλή ενασχόληση των δημοσιογράφων, ιατρών, αστυνομικών, μαρτύρων και ιατροδικαστών, η Ρούλα είπε:

“Θα έλεγα… σταματήστε το θέμα. Σταματήστε. Έχετε άδικο. Θα το δείτε στην πορεία ότι έχετε άδικο. Μέχρι τότε θα έχετε πάρει τη ζωή μου στα χέρια σας. Αυτό θα έλεγα. Έχω ήδη το κακό των τριών θανάτων στο σπίτι μου. Μου έχετε κάνει και άλλο κακό. Θα μου κάνετε και άλλο, κι άλλο κακό και μετά… πού θα απολογηθείτε; Λέτε, λέτε, λέτε, και κανείς δεν με ζει. Κανένας δεν με έχει ζήσει”.

 

Άγριο ξέσπασμα της μητέρας για τον θάνατο των τριών παιδιών της στην Πάτρα

 

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Η έρευνα του Ανθρωποκτονιών μπορεί να μας εκπλήξει» – Αποκαλυπτικός ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων

Το θρίλερ συνεχίζεται με τους θανάτους των κοριτσιών στην Πάτρα αν και πολύ σύντομα, όπως όλα δείχνουν, θα πέσουν οι τίτλοι τέλους. Μάλιστα, όσο προχωρούν οι έρευνες, έρχονται στη δημοσιότητα νέα στοιχεία.

Xθες ο δημοσιογράφος Γιώργος Αναστασόπουλος από την εφημερίδα «Πελοπόννησος» υποστήριξε ότι σήμερα ή αύριο Πέμπτη είναι πολύ πιθανό να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων λέει στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» πως υπάρχει πιθανότητα οι δύο πρώτες ιατροδικαστικές να αλλάξουν, από τη στιγμή όμως που υπάρξουν ευρήματα από την σε εξέλιξη διερεύνηση.

Σε δήλωση του ο ιατροδικαστής αρνήθηκε να δώσει ποσοστό για το κατά πόσο θεωρεί τους θανάτους των παιδιών έγκλημα. «Αν οι θάνατοι ήταν φυσιολογικοί θα λέγαμε “αποκλείεται η εγκληματική ενέργεια”. Τώρα διερευνάται και η εγκληματική ενέργεια. Αρα όλα είναι πιθανά» είπε με νόημα.

Αποκαλυπτικός ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων για την υπόθεση των νεκρών παιδιών στην Πάτρα

Οι δύο έρευνες – «Δεν αποκλείεται να μας εκπλήξει του Ανθρωποκτονιών»

Δύο είναι οι έρευνες που γίνονται παράλληλα αυτές τις ημέρες: η πρώτη είναι από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών Αττικής και η δεύτερη από την Άτυπη Επιτροπή Ιατροδικαστών. «Δεν αποκλείεται η πρώτη να μας εκπλήξει και να έχουν γρήγορο αποτέλεσμα. Οι ιατροδικαστές θέλουν να ψάξουν κάθε τι, ώστε να μην υπάρξει κανένα αναπάντητο ερωτηματικό» είπε ο κ. Λέων. Στο μεταξύ στις καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών συμπεριλαμβάνονται και αρκετοί από το Καραμανδάνειο και το Νοσοκομείου Ρίου, συνολικά 35 άτομα.

Από τους ειδικούς θα διερευνηθεί ακόμη και η ύπαρξη ουσιών, οι οποίες είναι δύσκολα ανιχνεύσιμες σε έναν οργανισμό, αλλά μπορούν να επιφέρουν τον θάνατο με τέτοιο τρόπο που να φαίνεται ότι οφείλεται σε παθολογικά αίτια, όπως η καρδιακή ανεπάρκεια.

Γι’ αυτό τον λόγο δεν έχει ακόμη διαβιβαστεί αρμοδίως το αποτέλεσμα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων οι οποίες κατ’ ουσίαν έχουν ολοκληρωθεί και απομένουν κάποιες διασταυρώσεις στοιχείων. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή το αποτέλεσμα των ευρημάτων δείχνει ασφυκτικό θάνατο.

«Όλο και περισσότεροι συνάδελφοι μιλούν για το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Όχι για τη συγκεκριμένη υπόθεση στοχοποιώντας οποιονδήποτε άνθρωπο. Εμείς είμαστε επιστήμονες και με βάση αυτά τα ευρήματα έχουμε πει πολλές φορές ότι ουσιαστικά από τη στιγμή που δεν έχουμε ένα ισχυρό γενετικό υπόβαθρο να συνδέει αυτούς τους τρεις θανάτους, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η διάκριση θα είναι ή κάτι εξαιρετικά σπάνιο, ή να διερευνήσουμε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας» είπε.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ