ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρά παιδιά στη Πάτρα: Τρία άτομα στο «κάδρο» – Πού επικεντρώνονται οι έρευνες

 

Σε τροχιά εξιχνίασης φαίνεται πως βρίσκεται πλέον η υπόθεση με τους μυστηριώδεις θανάτους των τριών κοριτσιών της οικογένειας στην Πάτρα.

Οι Αρχές έχουν επικεντρωθεί στο θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας, το τελευταίο παιδί που έφυγε από τη ζωή στις 29 Ιανουαρίου, ημέρα Σάββατο στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες φαίνεται πως η 9χρονη λύνει το μυστήριο με τους θανάτους.

Η έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι ειδικοί έχουν αποφανθεί πως ο θάνατος της Μαλένας, της Ίριδας και της Τζωρτζίνας είναι αποτέλεσμα εγκληματικής πράξης.

Λέων: «Η έρευνα του Ανθρωποκτονιών μπορεί να μας εκπλήξει»

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων δήλωσε χθες στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» πως υπάρχει πιθανότητα οι δύο πρώτες ιατροδικαστικές να αλλάξουν, από τη στιγμή όμως που υπάρξουν ευρήματα από την σε εξέλιξη διερεύνηση.

Σε δήλωση του ο ιατροδικαστής αρνήθηκε να δώσει ποσοστό για το κατά πόσο θεωρεί τους θανάτους των παιδιών έγκλημα. «Αν οι θάνατοι ήταν φυσιολογικοί θα λέγαμε “αποκλείεται η εγκληματική ενέργεια”. Τώρα διερευνάται και η εγκληματική ενέργεια. Αρα όλα είναι πιθανά» είπε με νόημα.

Δύο είναι οι έρευνες που γίνονται παράλληλα αυτές τις ημέρες: η πρώτη είναι από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών Αττικής και η δεύτερη από την Άτυπη Επιτροπή Ιατροδικαστών. «Δεν αποκλείεται η πρώτη να μας εκπλήξει και να έχουν γρήγορο αποτέλεσμα. Οι ιατροδικαστές θέλουν να ψάξουν κάθε τι, ώστε να μην υπάρξει κανένα αναπάντητο ερωτηματικό» είπε ο κ. Λέων. Στο μεταξύ στις καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών συμπεριλαμβάνονται και αρκετοί από το Καραμανδάνειο και το Νοσοκομείου Ρίου, συνολικά 35 άτομα.

Από τους ειδικούς θα διερευνηθεί ακόμη και η ύπαρξη ουσιών, οι οποίες είναι δύσκολα ανιχνεύσιμες σε έναν οργανισμό, αλλά μπορούν να επιφέρουν τον θάνατο με τέτοιο τρόπο που να φαίνεται ότι οφείλεται σε παθολογικά αίτια, όπως η καρδιακή ανεπάρκεια.

Γι’ αυτό τον λόγο δεν έχει ακόμη διαβιβαστεί αρμοδίως το αποτέλεσμα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων οι οποίες κατ’ ουσίαν έχουν ολοκληρωθεί και απομένουν κάποιες διασταυρώσεις στοιχείων. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή το αποτέλεσμα των ευρημάτων δείχνει ασφυκτικό θάνατο.

«Όλο και περισσότεροι συνάδελφοι μιλούν για το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Όχι για τη συγκεκριμένη υπόθεση στοχοποιώντας οποιονδήποτε άνθρωπο. Εμείς είμαστε επιστήμονες και με βάση αυτά τα ευρήματα έχουμε πει πολλές φορές ότι ουσιαστικά από τη στιγμή που δεν έχουμε ένα ισχυρό γενετικό υπόβαθρο να συνδέει αυτούς τους τρεις θανάτους, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η διάκριση θα είναι ή κάτι εξαιρετικά σπάνιο, ή να διερευνήσουμε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας» είπε.

Νεκρά παιδιά στη Πάτρα: Τρία άτομα στο «κάδρο» - Πού επικεντρώνονται οι έρευνες

Στο «κάδρο» των ερευνών τρία άτομα

Σύμφωνα με πληροφορίες από το pelop, για την υπόθεση δείχνει να έχουν μπει στο «κάδρο» των ερευνών τρία άτομα, όχι για σύλληψη αλλά για κατάθεση και κλήση για να δοθούν απαντήσεις σε μία σειρά ερωτημάτων που έχουν προκύψει από την έρευνα!

Οι αστυνομικοί έχουν σχηματίσει μια κάποια θεωρητική εικόνα για όλα όσα συνέβησαν και τώρα περιμένουν τα αποτελέσματα από τους ιατροδικαστές. Ταυτόχρονα, οι αστυνομικοί εξετάζουν τις ημερομηνίες που τα παιδιά εξέπνευσαν και τη σχέση της μητέρας με τον πατέρα, χωρίς να έχουν όμως κάποιο τρανταχτό στοιχείο.

Πού επικεντρώνονται οι έρευνες για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Η αστυνομική έρευνα για το θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας περιλαμβάνει περιστατικά που συνέβησαν σε τέσσερα νοσοκομεία, στα οποία νοσηλεύτηκε το κοριτσάκι. Τα πιο κρίσιμα συμβάντα όμως, στα οποία επικεντρώνεται η αστυνομία, είναι δύο:

– Η ανακοπή στο Καραμανδάνειο Πατρών στις 11 Απριλίου 2021
– Ο θάνατος της Τζωρτζίνας στο «Αγλαΐα Κυριακού» στις 29 Ιανουαρίου 2022

Για τα όσα έγιναν αναμένεται να καταθέσουν 70 μάρτυρες συνολικά: Γιατροί, ιατροδικαστές και νοσηλευτές. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, 12-13 γιατροί ανέφεραν ότι υπήρξε καθυστερημένη ενημέρωσή τους για τα κρίσιμα συμβάντα. Είπαν, δηλαδή, ότι το παιδί σχεδόν ψυχορραγούσε, αλλά η μητέρα δεν τους ειδοποίησε αμέσως.

Ακόμη, σε τουλάχιστον τρία νοσοκομεία, η μητέρα ζήτησε να μπει η μικρή Τζωρτζίνα σε μονόκλινο. 12 περιστατικά προβλημάτων υγείας σημειώθηκαν την ώρα που δεν ήταν γιατροί στον χώρο, ενώ 20-25 γιατροί είπαν ότι η ανακοπή, αρχικά, και κατόπιν ο θάνατος της Τζωρτζίνας, δεν εξηγούνται με βάση τις εξετάσεις που έγιναν στο κοριτσάκι.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ