ΔΙΑΦΟΡΑ

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Δήλωση «βόμβα» από ιατροδικαστή για τη λύση του θρίλερ – «Διόλου απίθανο να…»

 

Δήλωση «βόμβα» έκανε ιατροδικαστής για τη λύση του θρίλερ με τα νεκρά παιδιά της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα.

Δύσκολα να έχουμε σίγουρες απαντήσεις στο θρίλερ της Πάτρας με τα νεκρά κορίτσια, πριν από το καλοκαίρι. Αυτό πιστεύει τουλάχιστον η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ιατροδικαστών και Ιατροδικαστικών Επιστημών, κυρία Ελένη Ζαγγελίδου.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Πελοπόννησος και δημοσιεύει το pelop.gr η κυρία Ζαγγελίδου ρίχνει «καρφιά» για τους συναδέλφους της ιατροδικαστές και τις δηλώσεις γύρω από την υπόθεση της Πάτρας.

Τονίζει μάλιστα ότι παρά τα πορίσματα των ιατροδικαστών και των γιατρών είναι μία υπόθεση που θέλει χρόνο για να επιλυθεί.

«Πρόκειται, αναμφίβολα, για μια πολύπαθη κατάσταση και μια δυσδιάκριτη και δυσεπίλυτη υπόθεση με διαφορετική συμπτωματολογία ανά περιστατικό κι ενώ έχει περάσει αρκετός χρόνος, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τους δύο πρώτους θανάτους, που αντικειμενικά δυσχεραίνει την διερεύνησή τους…», λέει αρχικά η ιατροδικαστής προσθέτει, «συζητώ με συναδέλφους μου. Ενα τόσο τραγικό και σπάνιο φαινόμενο είναι προφανές ότι απασχολεί έντονα την ιατροδικαστική κοινότητα.

Θέλω, ωστόσο, να είμαι επιφυλακτική και προσεκτική. Εχει πολύ δρόμο αυτή η υπόθεση μπροστά μας. Εκτός κι αν κάποιο συγκλονιστικό απρόοπτο συντείνει καταλυτικά στη λύση του γρίφου γρήγορα. Δεν εξαντλείται η υπόθεση στην επιστημονική, ιατροδικαστική και ιατρική προσέγγισή της. Θα μας βρει καλοκαίρι…»

«Διόλου απίθανο να πληροφορηθούμε, σε εύθετο χρόνο, ότι θα δούμε αυτή τη σπάνια, θλιβερή ιστορία στις κινηματογραφικές αίθουσες», τονίζει.

 

 Νεκρά παιδιά στην Πάτρα

 

Στο ερώτημα αν θα μπορούσε κάποιος να ισχυρισθεί ότι «επανεξετάζονται» οι δύο ιατροδικαστικές εκθέσεις που αφορούν τους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας, διότι κάτι διέφυγε της προσοχής των συναδέλφων της, η ιατροδικαστής απαντά.

«Κάθε άλλο. Τα πορίσματα είναι επαρκέστατα. Και οι δύο συνάδελφοι έκαναν τα πάντα στο διαγνωστικό πεδίο. Μια χαρά και σωστά έγιναν όλες οι διαδικασίες»,λέει, ενώ τονίζει πως σωστά ελήφθη η απόφαση επανεξέτασης των στοιχείων.

«Ορθά ελήφθη αυτή η απόφαση, διότι επήλθε και τρίτος θάνατος παιδιού της ίδιας οικογένειας και άρα μεταπηδήσαμε στο στατιστικά αδύνατο. Προέκυψε, λοιπόν, μια μεγάλη καχυποψία και εκρίθη σωστά ότι πρέπει να συνταχθεί ένα ενιαίο πόρισμα που να «συνδέει» και τους τρεις θανάτους. Εννοώ ότι στατιστικά είναι απίθανο να μην υπάρχει συνάφεια ανάμεσα στις τρεις απώλειες, είτε παθολογικής υφής, είτε λόγω παρέμβασης εξωγενούς παράγοντα.

Ας περιμένουμε, λοιπόν, το πόρισμα και της τρίτης ιατροδικαστικής εξέτασης που αφορά τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αλλά και την ολοκλήρωση των γενετικών εξετάσεων των γονέων…».ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ