ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Η μητέρα ξέρει…» – Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση θρίλερ (Video)

 

Στον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, της οικογένειας που έχασαν 3 παιδιά μέσα σε σχεδόν 3 χρόνια αναφέρθηκε ο παθολόγος – κλινικός φαρμακολόγος Αναστάσιος Σπαντιδέας.

Αρχικά, ο κ. Σπαντιδέας μίλησε στην εκπομπή του MEGA LIVE NEWS για τα φάρμακα που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα υγείας στον οργανισμό ενός ανθρώπου, σημειώνοντας πως «από τη στιγμή που κάποιος γιατρός δεν του χορήγησε κάποιο φάρμακο, το οποίο δεν θα αποσκοπούσε στο θάνατο αλλά στη θεραπεία, το να χορηγηθεί εξωγενώς από κάποιο τρίτο άτομο κάποιο φάρμακο που να βάλει σε κίνδυνο τη ζωή του ατόμου, μπορεί να γίνει».

«Αλλά και πάλι θα ήταν ανιχνεύσιμο άμεσα στις εξετάσεις που γίνονται στα τοξικολογικά εργαστήρια», συμπλήρωσε ο διδάκτωρ Ιατρικής του ΕΚΠΑ.

«Εκείνο που θα πρέπει να μας προβληματίσει είναι ότι την προηγούμενη ημέρα οι εξετάσεις έδειξαν ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, ενώ έχουν αποκλειστεί τα γονιδιακά, τα κληρονομικά νοσήματα και έχουμε να κάνουμε με έναν αιφνίδιο θάνατο», υπογράμμισε ο κ. Σπαντιδέας.

Παράλληλα, ο κλινικός φαρμακολόγος εξήγησε ότι ανάμεσα στα αίτια του αιφνίδιου θανάτου της 9χρονης θα μπορούσαν να είναι και κάποια φάρμακα, που μπορεί να μην χορηγήθηκαν για να θανατώσουν το παιδί, αλλά για θεραπευτικούς λόγους και η καρδιακή ανακοπή να ήταν παρενέργεια των φαρμάκων αυτών.

«Ιατρικό λάθος δεν είναι» πρόσθεσε ο κ. Σπαντιδέας, εξηγώντας πως «ό, τι φάρμακα δίνουμε -και ιδιαίτερα μέσα σε νοσοκομειακό περιβάλλον- παρακολουθούμε την εξέλιξή τους, καταγράφουμε τις αντιδράσεις και τα αποτελέσματά τους».

Τότε, ο Νίκος Ευαγγελάτος ρώτησε τον κ. Σπαντιδέα αν θα μπορούσε κάποιος να κάνει ένεση μέσα από την πεταλούδα, με τον καθηγητή να απαντά πως δεν είναι εύκολο για ένα τυχαίο άτομο να το κάνει, παρά μόνο για ένα άτομο με γνώσεις νοσηλευτικής.

Σε εκείνο το σημείο ο Βασίλης Λαμπρόπουλος παρενέβη, λέγοντας πως «η μητέρα ξέρει, χωρίς να εννοούμε τίποτα, αν έχει οποιαδήποτε σχέση…», προτού περάσουν στη συζήτηση για το αν είναι εφικτό να προκληθεί λευχαιμία από κάποια ουσία ή φάρμακα.

Δείτε μετά το 4:30 του παρακάτω βίντεο:ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ