ΔΙΑΦΟΡΑ

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Ιδού τα 3 μοναδικά σενάρια για τους θανάτους τους

Για τις εξελίξεις στην υπόθεση με τους θανάτους των τριών παιδιών από την Πάτρα μίλησαν το πρωί της Παρασκευής, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων και η Ματίνα Παγώνη.

Φαίνεται πως πλησιάζει στο τέλος του το θρίλερ από την Πάτρα, καθώς και οι δύο παρέθεσαν τα στοιχεία που υπάρχουν και εμφανίστηκαν αισιόδοξοι, ότι οι απαντήσεις που περιμένουν οι γονείς και η κοινωνία, θα βρεθούν και στη συνέχεια θα δημοσιοποιηθούν.

Πάτρα: Τι δήλωσε ο Γρηγόρης Λέων για τα νέα στοιχεία στην υπόθεση της Πάτρας

«Οι γιατροί έχουμε μια συγκεκριμένη μεθοδολογία και όλα όσα λέμε πρέπει να τα στηρίζουμε σύμφωνα με τα διδάγματα της επιστήμης. Το μόνο που έκανα στην ανάρτησή μου ήταν να υποστηρίξω βιβλιογραφικά ένα από τα σενάρια που είναι πιθανό σε αυτή την υπόθεση, και με το οποίο συνάδουν τα ευρήματα που έχουμε, και είναι αυτό του ασφυκτικού θανάτου», εξήγησε ο κ. Λέων.

«Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι και η Τζωρτζίνα και το πρώτο παιδί είχαν νοσηλευτεί. Τα είχαν δει πολλοί συνάδελφοι. Έχουμε τη βεβαιότητα ότι οι γιατροί διέγνωσαν τις νόσους που πραγματικά είχαν αυτά τα παιδιά. Έχουμε να μελετήσουμε συγκεκριμένα πράγματα. Έχουμε και δύο μικρές τραυματικές περιοχές, που έχουν σχέση με τη μύτη και το στόμα και στις δύο περιπτώσεις. Νομίζω ότι πρέπει και αυτές να συνεκτιμηθούν», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της η Ματίνα Παγώνη δήλωσε: «Υπάρχουν φάκελοι για τα παιδιά που έχουν νοσηλευτεί και στοιχεία. Κάθε γιατρός που έχει δει τους φακέλους νομίζω ότι έχει καταθέσει και θα διευκολύνει την υπόθεση. Υπάρχουν κάποια στοιχεία που πρέπει να αποδειχτούν ιατρικά το γιατί υπάρχουν και τι έχει γίνει».

Τα σενάρια στην υπόθεση θανάτων των τριών παιδιών

«Υπάρχουν διάφορα σενάρια. Το ένα είναι το μεταβολικό σύνδρομο, το άλλο είναι κάποια τοξική αντίδραση και το τρίτο σενάριο είναι αυτό του ασφυκτικού θανάτου. Υπάρχουν 4 πραγματογνώμονες. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα κληθούν να δώσουν την επιστημονική τους εξήγηση», τόνισε ο κ. Λέων.

«Οι εξετάσεις του τρίτου παιδιού είναι σημαντικές. Για να πάρουμε το καλό σενάριο, ότι έχουμε παθολογικό υπόβαθρο σε 3 παιδιά της ίδιας οικογένειας, θα πρέπει η υπόθεση να ερευνηθεί και γενετικά. Αν βρούμε στο τρίτο παιδί κοινή πάθηση με τα άλλα δύο παιδιά θα πρέπει να γίνουν γενετικές εξετάσεις», κατέληξε.

Δείτε το βίντεο:

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ