ΔΙΑΦΟΡΑ

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Πιθανότατα να έχουμε συλλήψεις μέχρι την Πέμπτη – Εάν έχει χορηγηθεί..» (Video)

 

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση με τα 3 νεκρά κοριτσάκια της οικογένειας Δασκαλάκη, στην Πάτρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, το πρωί της Δευτέρας 21ης Μαρτίου.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως η υπόθεση οδεύει προς εξιχνίαση, καθώς – σύμφωνα με τον ρεπόρτερ του MEGA Δημήτρη Λάππα, μέχρι την Τετάρτη, Πέμπτη θα έχουν γίνει και οι πρώτες συλλήψεις.

Οι Αρχές προσπαθούν εδώ και καιρό να συνθέσουν όλα τα κομμάτια του παζλ, προκειμένου να ρίξουν φως στην υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα και να απαντήσουν στο γιατί τα τρία κοριτσάκια έφυγαν από τη ζωή.

Η αστυνομία – σύμφωνα με το MEGA – έχει καταλήξει σε ένα συμπέρασμα, το οποίο όμως προς το παρόν είναι μη ανακοινώσιμο.

Οι περιπτώσεις της Μαλένας και της Ίριδας, όπως αναφέρει το MEGA, συνηγορούν στον ασφυκτικό θάνατο ως αιτία θανάτου και ερευνάται και εάν ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας οφείλεται σε αυτό.

Μάλιστα, ο Δ. Λάππας, αποκάλυψε πως, σύμφωνα με μαρτυρίες νοσοκόμων και γιατρών η μητέρα θορυβήθηκε όταν τής είπαν οι γιατροί ότι μπορεί να μιλήσει η Τζωρτζίνα, μετά την ανακοπή πού τής προκάλεσε εγκεφαλοπάθεια.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η ιατροδικαστική εξέταση της Τζωρτζίνας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στην εβδομάδα και -σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη- έχουν βρεθεί ουσίες στον οργανισμό του παιδιού.

Διερευνάται όμως εάν αυτές οι ουσίες, ταιριάζουν και ποσοτικά με την φαρμακευτική αγωγή που έπαιρνε το 9χρονο κοριτσάκι.

«Εάν έχει χορηγηθεί υπερβολική δόση φαρμάκων ή βαρέα μέταλλα τότε πρόκειται για έγκλημα»

Για την υπόθεση μίλησε στο MEGA και η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά, τονίζοντας ότι «εάν βρεθεί ότι έχει χορηγηθεί υπερβολική δόση φαρμάκων ή ένδειξη βαρέων μετάλλων τότε πρόκειται για εγκληματική ενέργεια».

«Το πόρισμα του ιατροδικαστή, είναι ένα από τα στοιχεία που μπορεί να στηριχθεί ο Εισαγγελέας για να ασκηθεί ποινική δίωξη, εφόσον, αποδειχθεί ασφυκτικός βίαιος θάνατος, αποστέρηση οξυγόνου. Σε συνάρτηση και σε σχέση με τις μαρτυρικές καταθέσεις που δείχνουν ότι κάποιος είναι ύποπτος να έχει διαπράξει ένα έγκλημα, ο Εισαγγελέας θα καταλήξει στο άτομο που θα ασκήσει την δίωξη», συμπλήρωσε η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά.

«Για την 9χρονη Τζωρτζίνα, οι γιατροί δεν έχουν υπογράψει το πιστοποιητικό θανάτου», κατέληξε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ