ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Στην Ανακρίτρια σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου – Ανοίγουν ξανά οι φάκελοι της Ίριδας και της Μαλένας (Video)

 

Ενώπιον της Ανακρίτριας θα οδηγηθεί σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου που από χθες είναι κατηγορούμενη για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της στο Νοσοκομείο Παίδων στις 29 Ιανουαρίου.

Η μητέρα, που μέσα σε διάστημα τριών ετών έχασε και τα τρία παιδιά της, καλείται να λογοδοτήσει για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για την απολογία της από τη δικαστική λειτουργό.

Σύμφωνα με τον νόμο, αφού η γυναίκα συνελήφθη μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της από την Ανακρίτρια κατόπιν σχετικής εισήγησης της Εισαγγελίας, έχει δικαίωμα να απολογηθεί εντός πέντε ημερών από την εκτέλεση του εντάλματος ώστε να κριθεί η περαιτέρω ποινική της μεταχείριση.

Η κατηγορουμένη που είναι αντιμέτωπη με βαρύτατο και εξαιρετικά αναλυτικό κατηγορητήριο, καλείται να δώσει τη δική της εκδοχή σε όσα της καταλογίζονται βάσει της ενδελεχούς έρευνας του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Όπως αναφέρουν μάλιστα δικαστικές πηγές η υπόθεση του θανάτου του παιδιού δείχνει “απολύτως δεμένη” με ισχυρά στοιχεία που συνδέουν ευθέως τη μητέρα με τον θάνατο της Τζωρτζίνας που δέχθηκε θανατηφόρα δόση ή δόσεις συγκεκριμένης φαρμακευτικής ουσίας, η οποία δεν κυκλοφορεί ελεύθερα στο εμπόριο.

Ανοίγουν ξανά οι φάκελοι Ίριδας και Μαλένας

Η δικαστική λειτουργός στο πλαίσιο της έρευνας της θα ανοίξει και πάλι στους φακέλους των θανάτων τόσο της Ίριδας όσο και της 3,5 ετών Μαλένας που ήταν η πρώτη που πέθανε ξαφνικά, τον Απρίλιο του 2019, και ενώ οι γιατροί στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν έλεγαν πως είχε ξεπεράσει τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Νομικοί κύκλοι θεωρούν δεδομένο πως θα ζητηθεί η άρση απορρήτου των επικοινωνιών της κατηγορούμενης ενώ θα ερευνηθούν και οι επικοινωνίες στα social media.

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν οι συναλλαγές της 33χρονης ενώ, παράλληλα, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται και στην ενδεχόμενη προμήθεια της ουσίας που εντοπίστηκε στο παιδί και οι γιατροί ήταν κατηγορηματικοί στις καταθέσεις τους ότι δεν τη χορήγησαν κατά τη διάρκεια της νοσηλείας.

Οι προσπάθειες για να συμπληρωθεί το πάζλ της συγκλονιστικής υπόθεσης θα συνεχιστούν με έρευνες προς πάσα κατεύθυνση αφού οι καταιγιστικές εξελίξεις οδηγούν τις αρχές να εξετάζουν όλα τα γεγονότα κάτω από άλλο πρίσμα. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως στο στόχαστρο βρίσκονται ακόμη δυο πρόσωπα που ανήκουν στο περιβάλλον της οικογένειας καθώς ερευνάται ο ρόλος που ενδεχομένως έπαιξαν στο θρίλερ της Πάτρας.

Η 33χρονη, μετά την ποινική δίωξη και την έκδοση εντάλματος σε βάρος της, καλείται πλέον να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης. Η κατηγορούμενη αναμένεται να ζητήσει προθεσμία από την ανακρίτρια που θα οδηγηθεί για να προετοιμάσει την υπεράσπιση της. Μετά την απολογία της, ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική της μεταχείριση.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ