ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Τα σκότωνες και μετά μου ζητούσες να τους φτιάξω τα πορτρέτα» – Σοκάρει η ζωγράφος της Ίριδας και της Μαλένας (photo)

 

«Δεν έχω λέξεις».

Η ζωγράφος Αλεξάνδρα Κρέζια, που δημιούργησε πορτρέτα της Ίριδας και της Μαλένας, δείχνει σοκαρισμένη από την τροπή που έχει πάρει η υπόθεση των νεκρών παιδιών από την Πάτρα. Παράλληλα, συνεχείς ανατροπές και νέα στοιχεία έρχονται καθημερινά για τη συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη τα τελευταία χρόνια και ιδίως μετά το θάνατο των παιδιών τους.

Όπως αναφέρει το pelop.gr, είναι η Αθηναία καλλιτέχνις η οποία είχε δημιουργήσει τα σκίτσα της μικρής Ίριδας και της Μαλένας μετά τον θάνατό τους κατ’ εντολή της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Λιγότερο κρέας, καλύτερα για όλους _ Greenpeace

Όπως η ίδια αποκάλυψε, η Ρούλα Πισπιρίγκου την είχε αναζητήσει, τις είχε στείλει φωτογραφίες των κοριτσιών και της είχε ζητήσει να δημιουργήσει τα πορτρέτα τους.

Η Αλεξάνδρα ανταποκρίθηκε θετικά, έχοντας μάλιστα συγκινηθεί και συγκλονιστεί από όσα της είχε πει τότε η 33χρονη Πισπιρίγκου για τις δύο κόρες της.

Η καλλιτέχνις συγκλονίζει: «Τα σκότωνες και μετά μου ζητούσες να τους φτιάξω τα πορτρέτα. Δεν έχω λέξεις» έγραψε.

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Κοιμήσου να μεγαλώσεις γρήγορα…» – Ραγίζει καρδιές ο Ανδρέας Ηλιάδης για τα τρία αγγελούδια

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε ο Ανδρέας Ηλιάδης, ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, με την ανάρτησή του στο Facbebook για τα τρία παιδιά της ίδιας οικογένειας που έχασαν τη ζωή τους μέσα σε τρία χρόνια. Παράλληλα, στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε χθες Κυριακή 10/4 ο κ. Δημοσθένης Αβραμίδης, παιδο-αρρυθμιολόγος στο νοσοκομείο Μητέρα, αναφορικά με την περίπτωση της μικρής Τζωρτζίνας.

Ο εντατικολόγος που έδωσε μάχη για την 9χρονη Τζωρτζίνα την οποία κατηγορείται ότι δολοφόνησε η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου, ανήρτησε το ποίημα «Πρωινό άστρο» του Γιάννη Ρίτσου «για τα τρια αγγελούδια που δεν πρόλαβαν να μεγαλωσουν…» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Κοιμήσου να μεγαλώσεις γρήγορα έχεις πολύ δρόμο ακόμα μας συμβουλεύει ο μεγάλος μας ποιητής. Είναι το ποίημα της απόλυτης πατρικής στοργής, έχοντας αποδοθεί με τον μέγιστο λυρισμό. Σαν οι χτύποι της καρδιάς του πατέρα να αντανακλώνται σε λέξεις και εικόνες» προσθέτει ο κ. Ηλιάδης, ο οποίος την Παρασκευή κατέθεσε στην ανακρίτρια που ερευνά την υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Ο Ανδρέας Ηλιάδης κατέθετε για τέσσερις ώρες, την Παρασκευή, ενώπιον της 18η τακτικής ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα για την υπόθεση δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας.

«Είμαι εδώ με τον θεσμικό μου ρόλο. Είπα με απόλυτη αλήθεια όσα γνωρίζω. Νιώθω ήρεμος που άσκησα αυτή την υποχρέωση. Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Να είναι το τελευταίο παιδί. Και να αλλάξουμε το κοινωνικό μας σύστημα. Δίνω αυτή την υπόσχεση ότι θα γίνουμε καλύτεροι» είπε εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου.

Νωρίτερα και πριν την είσοδό του στο ανακριτικό γραφείο δήλωσε: «Η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδί που πολεμήσαμε μαζί. Να σας θυμίσω ότι μετά τη δραματική διάσωση που έλαβε χώρα στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας κληθήκαμε με τη δική μου ομάδα να φέρουμε εις πέρας ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο.

Αγωνιστήκαμε και δώσαμε πραγματικά μάχη για να καταφέρουμε ό,τι θα μπορούσαμε να περισώσουμε από τη μικρή Τζωρτζίνα. Νομίζω τα καταφέραμε, τη θωρακίσαμε, εξασφαλίσαμε τον περίφημο απινιδωτή και βηματοδότη. Θέλαμε να πιστεύουμε ότι με αυτό θα πορευόμαστε. Δυστυχώς, η αγκαλιά μας δεν ήταν τόσο μεγάλη».

Υπενθυμίζεται, ότι αναφορά στο συγκεκριμένο γιατρό έχει κάνει και η κατηγορουμένη στην απολογία της την περασμένη Δευτέρα, όταν κλήθηκε να περιγράψει τις κινήσεις της μετά τα πρώτα επεισόδια της Τζωρτζίνας. «Η Τζωρτζίνα διεκομίσθη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίο και την ανέλαβε ο διευθυντής ο κ. Ηλιάδης, ο οποίος είναι εντατικολόγος και διευθυντής ΜΕΘ. Στη ΜΕΘ την κράτησαν 4 μήνες» είπε στην ανακρίτρια και συμπλήρωσε ότι στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Ωνάσειο.

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ