ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Θρίλερ» με την ουσία που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα

 

Με κομμένη την ανάσα εξακολουθεί να παρακολουθεί η Ελληνική κοινωνία τις εξελίξεις στο θρίλερ με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα – Μπορεί και μέχρι την Πέμπτη να έχουν βγει τα αποτελέσματα – Τι συμβαίνει με την ουσία που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα – Επιμένει ο Κατερινόπουλος πως «ο δράστης πρέπει είναι πάνω από ένα πρόσωπο»

Δίχως τελειωμό είναι το «θρίλερ» με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα αφού κάθε ημέρα που περνάει έρχονται στο φως και νέα στοιχεία ή νέες λεπτομέρειες αλλά ταυτόχρονα οι διωκτικές Αρχές τηρούν στάση αναμονής μέχρι να βγουν τα οριστικά και επίσημα αποτελέσματα κάτι που αναμένεται να γίνει αύριο, μεθαύριο ή μπορεί και να καθυστερήσουν εάν και εφόσον αποκαλυφθούν νέες πτυχές. Μια από αυτές ήρθε στο φως της δημοσιότητας χθες όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε γνωστό πώς στις τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας εντοπίστηκε μια ουσία η οποία προβληματίζει τους επιστήμονες!

Αυτό που θέλουν να εξετάσουν οι αρχές είναι σε τι ποσότητες ενδεχομένως να βρέθηκε στον οργανισμό της 9χρονης και για πόσο χρονικό διάστημα χορηγούνταν. Στα χέρια των ειδικών βρίσκεται όλος ο ιατρικός φάκελος του παιδιού και πλέον για οποίο στοιχείο βρίσκουν οι ιατροδικαστές σε Αθήνα και Πάτρα ενημερώνονται και οι αναλυτές του ειδικού εργαστηρίου του ΑΠΘ όπου έχουν σταλεί οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας.

Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τα αποτελέσματα των εξετάσεών της θα έρθουν σε αντιπαράθεση και με τις ιατροδικαστικές εξετάσεις των άλλων δύο παιδιών που πέθαναν. Θα δουν δηλαδή αν υπάρχουν κοινά στοιχεία και ερμηνείες στις αιτίες θανάτου. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση έχουν σχηματίσει μια εικόνα για όλα όσα συνέβησαν και περιμένουν τα επίσημα αποτελέσματα.

Κατερινόπουλος: Ο δράστης πρέπει είναι πάνω από ένα πρόσωπο

Σε ειδικό εργαστήριο στο ΑΠΘ για περαιτέρω εξέταση εστάλησαν οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας, του παιδιού που πέθανε τελευταίο από τα τρία παιδιά στην Πάτρα. Τα αποτελέσματα αναμένονται σε μια εβδομάδα με ένα μήνα και αναμένεται να ρίξουν «φως» στα αίτια θανάτου του παιδιού.

«Οι αρχές θέλουν μια δεύτερη άποψη για τις εξετάσεις της Τζωρτζίνας. Ας ελπίσουμε ότι τα αποτελέσματα θα βγουν μέσα στη βδομάδα και δε θα πάρει ένα με δύο μήνες», σχολίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα ο ταξίαρχος εν αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος.

Στις εξετάσεις του παιδιού φέρεται να έχει ανιχνευτεί ουσία, η οποία κρίθηκε ότι χρειάζεται περαιτέρω διερεύνησης και γι’ αυτό δείγμα εστάλη σε ειδικό εργαστήριο της Βορείου Ελλάδας. Η ουσία αυτή εντοπίζεται σε σκεύασμα που χρησιμοποιείται στα νοσοκομεία, αλλά μπορεί να την προμηθευτεί κάποιος και σε ένα οποιοδήποτε φαρμακείο. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη ουσία δε βρισκόταν στο φαρμακευτικό σχήμα που ακολουθούσε η Τζωρτζίνα.

«Όλες οι μαρτυρίες και οι καταθέσεις συλλέγονται από την αστυνομία και θα αξιολογηθούν. Είναι καλό που κόσμος βγαίνει και μιλάει. Το έχουμε δει ξανά το έργο στο παρελθόν. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των τοξικολογικών εξετάσεων, αυτό αφορά το τρίτο παιδί. Μπορεί να βγουν στοιχεία στην πορεία που να αφορούν τα άλλα παιδιά που θα φτάσουν στους ύποπτους ή ενδεχομένως δράστες», ξεκαθάρισε ο κ. Κατερινόπουλος.

«Η εκτίμησή μου είναι ότι πρόκειται για εγκληματικές ενέργειες και όχι εγκληματική ενέργεια, γιατί έχουμε τρία νεκρά παιδιά. Ο δράστης πρέπει είναι πάνω από ένα πρόσωπο. Όμως και ένας να είναι, υπάρχουν και άλλοι που γνωρίζουν τη δράση του. Μπορεί να μην είναι συμμέτοχοι, τουλάχιστον, όμως, μπορεί να βρεθούν κατηγορούμενοι για παραπλάνηση ενός ατυχήματος», κατέληξε ο ταξίαρχος εν αποστρατεία.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ