ΔΙΑΦΟΡΑ

Νεκρός από ανακοπή καρδιάς ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ στον Αλμυρό – Τον βρήκαν ύστερα από τρεις ημέρες

Οι συγγενείς του τον αναζητούσαν για τρεις ημέρες, αλλά επειδή δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν, παραβίασαν την πόρτα του σπιτιού του και τον βρήκαν νεκρό

Νεκρός από ανακοπή καρδιάς εντοπίστηκε πάνω στην καρέκλα του γραφείου του ο καθηγητής πανεπιστημίου και γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ στον Αλμυρό Χρήστος Τρικαλινός.

Σύμφωνα με το gegonota.news, ο θάνατός του επήλθε τη Δευτέρα το βράδυ 22/05.

Οι συγγενείς του τον αναζητούσαν για τρεις ημέρες, αλλά επειδή δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν, παραβίασαν την πόρτα του σπιτιού του και τον βρήκαν νεκρό.

Ο Χρήστος Τρικαλινός, που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, γεννήθηκε το 1946 στον Βόλο και έζησε στον Αλμυρό Μαγνησίας. Σπούδασε Φυσική στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας, όπου και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή. Από το 1981 έως το 2013 δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Την περίοδο 1981-2006 στο Τμήμα Φυσικής και την περίοδο 2006-2013 στο Τμήμα Μεθοδολογίας και Ιστορίας των Επιστημών. Πέρασε από όλες τις ακαδημαϊκές βαθμίδες, από επιμελητής έως καθηγητής.

Δημοσίευσε πολλά επιστημονικά άρθρα σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά. Έχει γράψει το βιβλίο «Μοριακή Φυσική – Θερμοδυναμική» και από κοινού με τον Παύλο Ιωάννου τα βιβλία «Ασκήσεις Φυσικής – Μηχανική» και «Ασκήσεις Φυσικής – Ηλεκτρομαγνητισμός». Συμμετείχε επίσης στη συγγραφή εκπαιδευτικού πακέτου για τη Φυσική Γενικής Παιδείας Α’ και Β’ Λυκείου. Συνταξιοδοτήθηκε το 2013. Από το 2014 ήταν ομότιμος καθηγητής.

parapolitika.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ