ΔΙΑΦΟΡΑ

Νέο lockdown από Σεπτέμβρη στην Ελλάδα ΜΟΝΟ για τους ανεμβολίαστους!

Νέα απόφαση που θα προκαλέσει ντόρο

Με εντατικούς ρυθμούς προχωράει το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα, με τους ειδικούς να σημαίνουν συναγερμό για τη μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού και την κυβέρνηση να δίνει έξτρα κίνητρα στους πολίτες για να εμβολιαστούν, ενώ προειδοποιεί με περιοριστικά μέτρα τους αρνητές.

Τα βήματα για την επιστροφή στην κανονικότητα τόσο της κοινωνίας, όσο και της οικονομίας συνεχίζουν να γίνονται και πλέον ο καθοριστικός παράγοντας που θα δίνει όλο και περισσότερες ελευθερίες είναι ο εμβολιασμός. Οι ειδικοί επισημαίνουν τον κίνδυνο για ένα 4ο κύμα κορωνοϊού εξαιτίας της μεταδοτικότητας της μετάλλαξης Δέλτα, γι’ αυτό και τονίζουν το πόσο αναγκαίο είναι να προχωρήσει ο εμβολιασμός των πολιτών και να χτιστεί μέσα στο καλοκαίρι τείχος ανοσίας.

Περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους
Από την πλευρά της, η κυβέρνηση μετά τις διευκολύνσεις που ανακοίνωσε για τους εμβολιασμένους έχει αποδυθεί σε έναν αγώνα για να πείσει τους αρνητές των εμβολίων να εμβολιαστούν. Ενδεικτική είναι η σημερινή τοποθέτηση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου, πως μόλις το 0,28% των εμβολιασμένων έχει νοσήσει από κορωνοϊό, ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε πως τα επόμενα περιοριστικά μέτρα που θα ληφθούν, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο, θα είναι αποκλειστικά για τους ανεμβολίαστους.

«Οριζόντια περιοριστικά μέτρα προφανώς δεν πρόκειται να ληφθούν ξανά. Η οικονομία και η κοινωνία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν για να προστατευθούν οι ανεμβολίαστοι, που έχουν καθολική, δωρεάν και εύκολη πρόσβαση στα εμβόλια. Τα όποια περιοριστικά μέτρα δημόσιας υγείας θα είναι τοπικού ή σημειακού χαρακτήρα, θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους και δεν θα συνοδεύονται από οικονομική στήριξη. Ταυτόχρονα, οι εμβολιασμένοι θα ανακτούν σταδιακά την κανονικότητα της προ-πανδημικής ζωής τους μαζί με τα δικαιώματα που περιορίστηκαν τους προηγούμενους μήνες, όπως ήδη συμβαίνει», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ