ΕΛΛΑΔΑ

Nέο περιστατικό λεκτικής βίας σε λεωφορείο: Οδηγός του ΟΑΣΘ βρίζει χυδαία ηλικιωμένο επιβάτη

Οδηγός λεωφορείου του ΟΑΣΘ, σταμάτησε το λεωφορείο και άρχισε να βρίζει χυδαία ηλικιωμένο επιβάτη επειδή έκανε λάθος τη στάση στην οποία ήθελε να κατέβει.

Βίντεο που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, δείχνει ακόμα ένα περιστατικό λεκτικής βίας ανάμεσα σε οδηγό λεωφορείουκαι επιβάτη. Όπως φαίνεται στο βίντεο ο οδηγός ενός λεωφορείου του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη διαπληκτίζεται έντονα με έναν ηλικιωμένο επιβάτη, ο οποίος έκανε λάθος τη στάση που ήθελε να κατέβει. Ο οδηγός μαινόμενος σταμάτησε το λεωφορείο και άρχισε να επιτίθεται λεκτικά στον ηλικιωμένο, υποστηρίζοντας ότι ο ηλικιωμένος είχε βρίσει τη μητέρα του στα ρωσικά ώστε να μην γίνει αντιληπτός. Ο επιβάτης αρνήθηκε ότι έβρισε ενώ υποστήριξε ότι ο οδηγός έκανε λάθος.

«Ελληνικά ξέρεις; … τα ρώσικα σου… Εγώ έκανα λάθος ή εσύ που δεν κατέβηκες; Σκάσε δεν έχει στάση σου είπα. Ποιος έκανε λάθος; Έβρισες μάνα εσύ; Θες να σε μάθω ρωσικά; Έβρισες μάνα εσύ; Θα σου δώσω μία μπάτσα και θα πάει η μισή χαμένη. Ηλίθιε… Ηλίθιε… Δεν ντρέπεσαι που είσαι έτσι βλάκα; Πήγαινε εκεί και άλλη φορά αν ξαναπείς … θα σε σκοτώσω μα την Παναγία», είπε μεταξύ άλλων ο οδηγός στον επιβάτη.

Ο σωματώδης οδηγός μάλιστα προσπάθησε να πάρει και το μπαστούνι του ηλικιωμένου, ο οποίος μάταια προσπαθούσε να κατέβει από το λεωφορείο, αφού όπως φαίνεται είναι ταραγμένος μετά τη λεκτική επίθεση που δέχθηκε, με τον οδηγό να προσπαθεί να τον ξαναβάλει μέσα για ν’ αποδείξει στους υπόλοιπους επιβαίνοντες στο λεωφορείο ότι ο ηλικιωμένος είναι καλά στην υγεία του, φοβούμενος ότι αν καταρρεύσει θα έχει προβλήματα.

«Άμα δεν είσαι καλά, δεν θα βρίζεις. Έλα κάτσε, έλα κάτσε, έλα κάτσε στο κάθισμα, δεν κατεβαίνεις. Θα φύγεις μόνο αν είσαι καλά. Μπες μέσα να σε δουν οι άνθρωποι ότι είσαι καλά. Μπες μέσα σου είπα. Δεν κατεβαίνεις σου είπα τέλος άμα δεν σε δουν οι άνθρωποι, δεν θα σε πληρώνω και για καινούργιο. Έλα εδώ να σε δουν οι άνθρωποι ότι είσαι καλά. Έλα εδώ, ασ’ το χέρι!», λέει στον ηλικιωμένο ο οδηγός που στο τέλος του βίντεο απειλεί και τον επιβάτη που απαθανατίζει τη στιγμή, «βίντεο τραβάς; Τώρα θα σου πω κι εσένα», είπε χαρακτηριστικά.

Δεύτερο περιστατικό λεκτικής βίας σε 48 ώρες

Υπενθυμίζεται ότι σε λιγότερο από 48 ώρες πριν, αντίστοιχο περιστατικό είχε συμβεί στο λεωφορείο της γραμμής του ΟΑΣΑ Α11 στο κέντρο της Αθήνας, αφού ο οδηγός σήκωσε έναν μετανάστη με το έτσι θέλω, κάνοντας επίδειξη ισχύος και λέγοντας ότι έχει το κουμάντο. Το συμβάν ξεκίνησε όταν μία επιβάτης απαίτησε από έναν μετανάστη να καθίσει στη διπλανή θέση, παρότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

 

O ίδιος ο οδηγός, μιλώντας στην κάμερα του Mega, υπερασπίστηκε τον εαυτό του αναφέροντας ότι ο μετανάστης καθόταν σε δύο θέσεις και δεν άφηνε να κάτσει μια κυρία που στεκόταν όρθια.  «Εκεί που οδηγούσα, ήρθε μία κυρία ηλικιωμένη, η οποία μου είπε ότι έχει κάνει εγχείρηση στην μέση και πρέπει να κάτσει. Ζήτησε να κάτσει στην δίπλα θέση που ήταν κενή και δεν την άφησε να περάσει. Δεν ήταν ρατσιστικό το επεισόδια, το 70% των επιβατών μας είναι αλλοδαποί», υποστήριξε. Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση η ΟΣΥ καταδικάζοντας τη συμπεριφορά οδηγού λεωφορείου, τονίζοντας ότι «έχουν ήδη ενεργοποιηθεί οι πειθαρχικές διαδικασίες».ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ