ΕΛΛΑΔΑ

Νέο βίντεο με ρατσιστικό περιστατικό σε λεωφορείο: Οδηγός εξύβρισε μετανάστη – Αντέδρασαν οι επιβάτες

Ένα ακόμη περιστατικό ρατσιστικής συμπεριφοράς οδηγού λεωφορείου απέναντι σε επιβάτη, που ήταν μετανάστης με καταγωγή από την Αφρική, καταγράφηκε σε βίντεο και προκάλεσε αντιδράσεις.

Σύμφωνα με μαρτυρία στη σελίδα «Μένουμε Ενεργοί» στο Facebook, το περιστατικό έγινε τη Δευτέρα (17/5) σε δρομολόγιο λεωφορείου επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Ο οδηγός σταμάτησε για να κατεβάσει – με δική του πρωτοβουλία και όχι έπειτα από παράπονα – επιβάτη με καταγωγή από την Αφρική, προφασιζόμενος ότι η πραμάτεια του εμποδίζει τη μετακίνηση των υπολοίπων επιβατών.

Προηγουμένως, ο οδηγός είχε εξυβρίσει τον μετανάστη. Όπως μεταφέρει μια επιβάτιδα, που ήταν παρούσα στο περιστατικό: «Σε μία στάση μπήκε αυτό το παιδί με ένα καροτσάκι από αυτά της αγοράς (μικρότερο από καροτσάκι μωρού όχι ότι έχει σημασία). Το λεωφορείο είχε πολύ κόσμο. Ο οδηγός έκλεισε την πόρτα αλλά είχε μαγκώσει το ρούχο του μετανάστη. Φώναξα στον οδηγό να ανοίξει, την άνοιξε και την ξανάκλεισε.

Δυο-τρία λεπτά πιο μετά και αφού ο επιβάτης είχε μπει πιο μέσα, ο οδηγόςσταματάει το λεωφορείο. Φωνάζει για ώρα, δε θυμάμαι ακριβώς τι έλεγε, αλλά έβριζε και του λέει να κατέβει κάτω, ξεκάθαρα επειδή ήταν μαύρος και μετανάστης. Ο οδηγός δεν περίμενε να υπερασπιστούμε τον συνεπιβάτη μας γι’ αυτό και στο βίντεο ακούγεται να λέει προς επιβάτη «Εσύ, τον υποστηρίζεις;» για να πάρει την απάντηση «Φυσικά και τον υποστηρίζουμε». Γενικά όλοι την έλεγαν στον οδηγό κ αυτό είναι παρήγορο», τελειώνει η αφήγηση των γεγονότων.

Στο βίντεο, ο οδηγός ακούγεται να λέει πως το καροτσάκι του επιβάτη τον εμποδίζει να κάνει τη δουλειά του και εμποδίζει τους επιβάτες, ενώ ισχυρίζεται ότι απαγορεύεται να το έχει μέσα στο λεωφορείο. Με τη σειρά τους, οι επιβάτες ακούγεται να λένε στον οδηγό: «Αυτός είναι το πρόβλημα; Αυτοί σας ενοχλούνε; Άντε μπράβο…», ενώ τον καλούν να ασχοληθεί με τη δουλειά του.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ