ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Νικηφόρος Παπανικόλας: Στηρίξεις τα κόμματα δε δίνουν με sms, τηλεφωνήματα και φωτογραφίες. Έχουν διαδικασίες

«Το ΠΑΣΟΚ έχει μπροστά του να αντιμετωπίσει ένα ισχυρό δίπολο στις εθνικές εκλογές, τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι η προτεραιότητα αυτή τη στιγμή οι αυτοδιοικητικές εκλογές, δήλωσε στον Real Voice 99.5 ο Νικηφόρος Παπανικόλας, Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, μιλώντας στους δημοσιογράφους Τέρη Χατζηιωάννου και Νατάσα Παμπρή.

Παράλληλα καταδίκασε ενέργειες που διχάζουν τους ψηφοφόρους του κόμματος, ενώ χαρακτήρισε στενάχωρο γεγονός που θόλωσε τα νερά και έφερε αρρυθμία, τις πρόσφατες εξελίξεις με την κίνηση Καλοπήτα στα αυτοδιοικητικά για το Δήμο της Ρόδου.  «Οφείλεται σε προσωπικές απόψεις και επιδιώξεις η αναστάτωση που προκλήθηκε, καθώς αποφάσεις δεν υπάρχουν και οι στηρίξεις από τα κόμματα δε δίνονται με τηλεφωνήματα, sms και φωτογραφίες, αλλά με διαδικασίες», όπως είπε ο κ. Παπανικόλας.

Ο κ. Παπανικόλας πρόσθεσε ότι “οι Αυτοδιοικητικές εκλογές όσο σημαντικές και αν είναι, δεν είναι της παρούσης και σίγουρα δεν είναι προτεραιότητα όσον αφορά το δικό μας Κίνημα. Πριν λίγες μέρες ανακοινώσαμε τα ψηφοδέλτια μας, ήμασταν το πρώτο κόμμα που το έπραξε ενόψει των εθνικών εκλογών που αναμένεται να γίνει το επόμενο διάστημα και όλη μας η συγκέντρωση και η δυναμική πρέπει να δοθεί σε αυτή την πολύ σημαντική μάχη που έχουμε μπροστά μας διότι είναι και καθοριστική και για τη συνέχιση και την εξέλιξη του κόμματος μας.

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πάρα πολύ ισχυρό δίπολο όπως έχει διαμορφωθεί, αυτό της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, οι επόμενες εκλογές με το σύστημα της απλής αναλογικής, δημιουργούν μία επιπρόσθετη αβεβαιότητα για το αν θα προκύψει κάποια σημαντική κυβέρνηση διότι θεωρώ αδιανόητο κάποιος κομματικός σχηματισμός να καταφέρει να κατορθώσει να επιτύχει αυτοδυναμία, οπότε είναι πάρα πολύ ισχυρό το ενδεχόμενο να οδηγηθούμε σε μία μακρά προεκλογική περίοδο με διπλές εκλογές, άρα δεν είμαστε σε θέση και δεν έχουμε την πολυτέλεια να ασχολούμαστε με τίποτα άλλο.

Αναφορικά με τις Αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ξεκαθάρισε με τις δηλώσεις του ότι:

Όσον αφορά τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης θα ήθελα να πω μόνο το εξής:

Στηρίξεις και χρίσματα δεν δίνονται με αυτό τον τρόπο, ούτε με τηλεφωνήματα, ούτε με συναντήσεις, ούτε με sms. Ακόμη τρέχουν οι διαδικασίες.

Σε δεύτερο χρόνο θα ήθελα να επισημάνω ότι σαν ΠΑΣΟΚ έχουμε αποφασίσει να έχουμε έναν πιο διακριτικό ρόλο όσον αφορά τις εκλογές που διεξάγονται στις τοπικές κοινωνίες και αυτό σημαίνει ότι έχουμε αποφασίσει να απέχουμε από τη λογική των χρισμάτων και των στηρίξεων τουλάχιστον όπως αυτό συνέβαινε στο παρελθόν. Φυσικά και μας αφορούν, φυσικά και τις παρακολουθούμε, αλλά επιλέγουμε σαν κόμμα να έχουμε μία πιο διακριτική μεταχείριση. Για το λόγο αυτό θα συσταθεί όταν έρθει η ώρα μία επιτροπή κεντρικά, επιτροπή τοπικής αυτοδιοίκησης η οποία θα χειρίζεται τα επιμέρους ζητήματα.

Ό,τι προηγήθηκε την περασμένη εβδομάδα, το οποίο ήταν ένα γεγονός στενάχωρο, αποπροσανατόλισε τον κόσμο της παράταξης, θόλωσε τα νερά και έφερε αρρυθμία, είναι κάτι που οφείλεται σε προσωπικές απόψεις, επιδιώξεις και δεν αφορά το Κίνημα μας.

Εγώ την Κυριακή θα είμαι στην εκδήλωση της ψηφοφορία που θα γίνει στο Olympic Palace για την ανάδειξη επικεφαλής μεταξύ των παρατάξεων. Δεν έχω καν το δικαίωμα ψήφου, είναι μία διαδικασία πρωτόγνωρη για τα αυτοδιοικητικά δεδομένα. Αναμένουμε με ενδιαφέρον και το αποτέλεσμα, σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Παπανικόλας.

realvoice995.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ