ΕΛΛΑΔΑ

Νίσυρος: Μπαράζ καταγγελιών από γονείς ανηλίκων για τον αρχαιοφύλακα

 

Μορφή «χιονοστιβάδας» παίρνουν οι καταγγελίες κατά του αρχαιοφύλακα για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων, στη Νίσυρο.

Έντεκα νέες καταγγελίες έχουν γίνει στις Αρχές από το βράδυ του Σαββάτου έως το πρωί της Κυριακής, για τη δράση του 63χρονου αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο.

Συνολικά, γονείς έξι παιδιών κατήγγειλαν νέα περιστατικά και ελήφθησαν καταθέσεις, ενώ αναμένεται να εξεταστούν ακόμη πέντε.

Τα παιδιά, πρώτα εξετάζονται από ψυχολόγο του Νοσοκομείου Ρόδου που έχει μεταβεί στο νησί γι’ αυτό τον λόγο και στη συνέχεια καταθέτουν. Αρχικά, φαίνεται πως τα παιδιά ηλικίας 10-15 ετών άρχισαν να μιλούν για τον συγκεκριμένο άντρα στο σχολείο τους και μόλις αυτό έγινε γνωστό και ενημερώθηκαν και οι γονείς τους, ακολούθησαν οι καταγγελίες στην Αστυνομία.

Όλες αφορούν σε περιστατικά προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, τα περισσότερα πέραν του διμήνου. Ο φερόμενος δράστης φέρεται να έδειχνε βίντεο με άσεμνο περιεχόμενο σε ανήλικους, ενώ σε τουλάχιστον μία περίπτωση εμφανίστηκε γυμνός σε έναν 15χρονο, τού έδωσε να καπνίσει κάνναβη και αποπειράθηκε να τον αγγίξει στον μηρό. Ο συγκεκριμένος ανήλικος, μάλιστα, φέρεται να έχει επισκεφτεί τον συγκεκριμένο άντρα τουλάχιστον 15 φορές.

Για την πορεία των ερευνών ενημερώνεται ο αρμόδιος εισαγγελέας που θα κρίνει τι είδους κατηγορίες θα απαγγελθούν στο τέλος της προανάκρισης, ενώ το συγκεκριμένο άτομο έχει αποχωρήσει από το νησί και φέρεται να έχει μεταβεί στη Ρόδο.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το ‘κουβάρι’ της εν λόγω υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται την Τρίτη (16/4), όταν ο πατέρας ανήλικου παιδιού μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα της Κω και κατήγγειλε περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης του ανήλικου γιου του. Ωστόσο, ο ίδιος συνελήφθη και κινδύνευσε να απελαθεί καθώς, παρ’ όλο που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα τα τελευταία επτά χρόνια, δεν είχε τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα.

 

news247

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ