ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Νύχτα “εφιάλτης” για το αεροδρόμιο “Διαγόρας” λόγω της καταιγίδας – Έξι τσάρτερ δεν προσγειώθηκαν και προωθήθηκαν σε Κω και Αθήνα

Μία εφιαλτική νύχτα έζησαν χθες οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στον διεθνή Αερολιμένα Ρόδου «Διαγόρας», ενώ πολύ μεγάλη ταλαιπωρία υπέστησαν οι επιβάτες, τα πληρώματα των αεροπορικών εταιριών και οι εργαζόμενοι του αεροδρομίου, λόγω των προβλημάτων πού προέκυψαν από την καταιγίδα πάνω από τη Ρόδο, με τις καθυστερήσεις πτήσεων και την αναγκαστική προσγείωση αεροσκαφών σε άλλα αεροδρόμια που δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν στο νησί μας, όπως περιέγραψε μιλώντας στον Real Voice 99.5 και τον Τέρη Χατζηιωάννου, ο Αερολιμενάρχης Σπύρος Δεληγιάννης.

Από τις 7 το απόγευμα της Κυριακής ως τις 3.30 τα ξημερώματα τέσσερις πτήσεις τσάρτερ προσγειώθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο «Ιπποκράτης» της Κω, από όπου μία πτήση επέστρεψε στη Βιέννη και δύο αεροσκάφη προσγειώθηκαν στο «Ελ. Βενιζέλος» στα Σπάτα.

Επιπλέον, το Σάββατο λόγω της κακοκαιρίας στην Κρήτη και όταν έκλεισε το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο, ο αερολιμένας «Διαγόρας» έγινε αποδέκτης τριών αεροσκαφών που έκαναν αναγκαστική προσγείωση στη Ρόδο.

“Ήταν ένα εξαιρετικά δύσκολο Σαββατοκύριακο. Το Σάββατο με τα προβλήματα στο Ηράκλειο που γίναμε αποδέκτες τριών αεροσκαφών όταν έκλεισε το αεροδρόμιο εκεί, και η Κυριακή ενώ ξεκίνησε υπέροχα, έγινε μία εξαιρετικά δύσκολη ημέρα, από τις 7 μ.μ. με την καταιγίδα γύρω από το αεροδρόμιο που κράτησε μέχρι τα ξημερώματα σήμερα. Ήταν πολύ μεγάλη η ταλαιπωρία για επιβάτες, πληρώματα, ΥΠΑ, εργαζόμενους στο αεροδρόμιο. Αεροπλάνα προωθήθηκαν στην Κω και στην Αθήνα. Έξι αεροπλάνα δεν κατάφεραν να προσγειωθούν στη Ρόδο”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δεληγιάννης.

170 ΤΣΑΡΤΕΡ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΚΑΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Παρά τα προβλήματα με τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, συνολικά προσγειώθηκαν στη Ρόδο το Σαββατοκύριακο 170 διεθνείς πτήσεις τσάρτερ, μεταφέροντας 24.894 επιβάτες στο νησί. Αξιοσημείωτο είναι ότι η πληρότητα των 47 αεροσκαφών έφθανε το 100%, όπως ανέφερε στο σταθμό μας ο Αερολιμενάρχης Ρόδου Σπύρος Δεληγιάννης.

Ειδικότερα, χθες αφίχθησαν 11.388 επισκέπτες με 86 αεροσκάφη από το εξωτερικό και το Σάββατο 84 διεθνείς πτήσεις με 13.506 επιβάτες.

Από την 1η Οκτωβρίου μέχρι σήμερα, 175.000 τουρίστες έφθασαν αεροπορικώς στη Ρόδο και αναχώρησαν 200.000 άτομα.

realvoice995.gr

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ