ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει να επαναπροσληφθούν 5.000 εργαζόμενοι στη δασοπροστασία

Μέσα στη Βουλή και όχι την ώρα της κρίσης επιλέγει ο Αλέξης Τσίπρας να κάνει κριτική στο επιτελικό κράτος για τις αστοχίες και τους κακούς χειρισμούς που υπήρξαν στις φωτιές, με αποτέλεσμα να καταστραφούν εκατοντάδες σπίτια και επιχειρήσεις, λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι σήμερα (25.08.201) κατά τη διάρκεια της συζήτησης που θα γίνει στη Βουλή για το θέμα των πυρκαγιών, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να πει όσα δεν είπε όλες στις προηγούμενες ημέρες, επισημαίνοντας τα λάθη και τις αστοχίες της κυβέρνησης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επισημάνει ότι η συζήτηση «γίνεται ενώ η χώρα συνεχίζει να καίγεται, στο φόντο της κατάρρευσης του “επιτελικού” κράτους».

Θα αναφέρει ακόμα ότι «ήταν τεράστια “επιτυχία” του επιτελικού κράτους ότι φέτος στη χώρα έχουμε περισσότερο από 1,2 εκ. στρέμματα καμένα και σε σχέση με πέρσι έχουμε αύξηση των καμένων εκτάσεων που ξεπερνά το 450%».

 

Θα επιμείνει ακόμα στις αρρυθμίες του επιτελικού κράτους λέγοντας «αυτές τις μέρες είδαμε τι σημαίνει επιτελικό κράτος. Σημαίνει ο αρχηγός της Πυροσβεστικής να δηλώνει ότι δεν ξέρει τι γίνεται στην Εύβοια γιατί ήταν στην Πάρνηθα, σημαίνει τα κυβερνητικά στελέχη να αλληλοσυγχαίρονται μέσα στην καταστροφή και να λένε ότι όλα λειτούργησαν υποδειγματικά, σημαίνει το γραφείο του κ. Μητσοτάκη να λέει ψέματα για το πόσα εναέρια μέσα υπάρχουν, με τον κ. Σκέρτσο να κάνει λόγο για 74 και τον κ. Χαρδαλιά να ενημερώνει ότι είναι μόλις 20».ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ