ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ο Αντώνης Γιαννικουρής στη συνάντηση της ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ με τον νέο Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα

 

Τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, το ΔΣ της ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ συναντήθηκε με τον νέο Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Γ. Τσούνη ύστερα από πρόσκληση στην επίσημη κατοικία του, στο πλαίσιο του εορτασμού για τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση της οργάνωσης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τα μέλη της οργάνωσης είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον κ. Τσούνη τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Σε δήλωσή του ο Αντιπρόεδρος Ελληνισμού της ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ κ. Αντώνης Γιαννικουρής, υπογράμμισε ότι:

«Είχα την τιμή και τη χαρά να είμαι προσκεκλημένος στην επίσημη κατοικία του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα παρουσία του Υπάτου Προέδρου της ΑΧΕΠΑ κ. Jimmy Kokotas. Μέσα σε εγκάρδιο και φιλικό κλίμα, ο Πρέσβης κ. Τσούνης μας υποδέχθηκε και μας φιλοξένησε για λίγες ώρες στην επίσημη κατοικία του.

Η απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ Joe Baiden, να προτείνει έναν Ελληνοαμερικανό για τη θέση του αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα και όχι έναν διπλωμάτη καριέρας σκόρπισε ενθουσιασμό στις τάξεις της ελληνοαμερικανικής κοινότητας. Ο νέος Πρέσβης είναι μέλος της ΑΧΕΠΑ και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για αυτό. Η γνωριμία μας εξελίσσεται σε φιλία και προσβλέπουμε σε μια εποικοδομητική συνεργασία στο μέλλον που θα ωφελήσει τις σχέσεις των δύο χωρών, σε όλα τα επίπεδα»

Την επόμενη ημέρα, πραγματοποιήθηκε στο Divani Caravel το ετήσιο Gala της ΑΧΕΠΑ παρουσία του Supreme President Jimmy Kokotas. Στην εκδήλωση συμμετείχαν μέλη του Supreme Lodge,  η ηγεσία της ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ (District Lodge), αντιπροσωπείες από όλο τον κόσμο, επίσημοι προσκεκλημένοι από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές καθώς και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ