ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

O Δήμαρχος Αστυπάλαιας κ. Νικόλαος Κομηνέας στο Olympia Forum III

 

Προσκεκλημένος και βασικός ομιλητής ήταν ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας κ. Νικόλαος Κομηνέας στο Olympia Forum III που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ετήσιο συνέδριο για την περιφερειακή ανάπτυξη που έχει εξελιχθεί σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή εκδήλωση, ένα πολυσύνθετο κύτταρο ανταλλαγής απόψεων, χαρτογράφησης των βέλτιστων πρακτικών, ένα πολύπλευρο εργαλείο στον σχεδιασμό για έναν ελπιδοφόρο και δυναμικό βηματισμό στο αύριο, που συνδράμει στην οικονομική, επιχειρηματική, τεχνολογική και πολιτιστική ανάπτυξη των 13 Περιφερειών της χώρας.
Ο κ. Κομηνέας στην ομιλία του αναφέρθηκε στις προκλήσεις και στις εφαρμογές της ηλεκτροκίνησης, της σωστής διαχείρισης των αποβλήτων και της ενδεδειγμένης εκμετάλλευσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Τόνισε την ανάγκη συμμέτοχης των τοπικών κοινωνιών και των δήμων στην πράσινη μετάβαση και στο διαμερισμό του οφέλους στους κατοίκους και στις τοπικές κοινωνίες των περιοχών αυτών από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με εναλλακτικές μορφές, καθώς όπως ανέφερε ο αέρας, το νερό, η θάλασσα και ο ήλιος είναι κοινωνικά αγαθά και δεν είναι προνομιακό πεδίο εκμετάλλευσης των μεγάλων εταιρειών.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε το απόσπασμα της ομιλίας του Δήμαρχου από το 09.30 έως το 15.40 και την τελική του τοποθέτηση στο 39.30, όπως και τις δηλώσεις του μετά το πέρας της εκδήλωσης στα παρακάτω βίντεο:

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ