ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ο Δήμος Ρόδου προχωράει σε στειρώσεις σε Αδέσποτα Ζώα Συντροφιάς

Σε νέο πρόγραμμα στειρώσεων σε Αδέσποτα Ζώα Συντροφιάς προχωράει ο Δήμος Ρόδου μέσω του Δημοτικού Κυνκομείου. Το θέμα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021. Στην εισήγησή της η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος του Τομέα Πρωτογενούς Ανάπτυξης Ευδοκία Πάττα-Αποστολίδη, αναφέρει τα εξής:

Ως γνωστό, το Δημοτικό Κυνοκομείο λειτουργεί σε συνεργασία με τη Φιλοζωική Εταιρεία Ρόδου που στελεχώνεται από εθελοντές συμπολίτες μας. Η λειτουργία του κυνοκομείου εν γένει στηρίζεται πέραν της συνεισφοράς του Δήμου, στην εθελοντική προσφορά εργασίας και υλικών από εθελοντές φιλόζωους. Υπάρχει δε εθελοντική προσφορά ακόμη και από αλλοδαπούς που στηρίζουν τη λειτουργία του κυνοκομείου. Σημειώνεται ότι το δημοτικό κυνοκομείο Ρόδου έχει πιστοποιηθεί ως χώρος ιατρείου αδέσποτων

ζώων συντροφιάς με τη με αρ. πρωτ. 9102/30-11-2012 απόφαση Διευθυντή Κτηνιατρικής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Μια από τις σπουδαιότερες εθελοντικές δράσεις, είναι αυτή που γίνεται από ιδιώτες κτηνιάτρους που με δικά τοuς έξοδα προβαίνουν σε στειρώσεις αδέσποτων γατιών και σκύλων, δράση σημαντική για την προστασία του περιβάλλοντος καθώς ο περιορισμός του αριθμού τους σε επίπεδο νησιού, είναι σημαντικό να διατηρείται εντός συγκεκριμένου εύρους. Υπάρχει αίτημα από την κτηνίατρο κα. Ζαχαρούλα Τσαβαρή να προβεί δωρεάν σε στειρώσεις και στην περίθαλψη αδέσποτων ζώων, διαθέτοντας χωρίς αντάλλαγμα τα απαιτούμενα υλικά (εξοπλισμός και αναλώσιμα) για το διάστημα από 14/01/2021 έως 31/03/2021, σύμφωνα με το πρόγραμμα του δημοτικού κυνοκομείου και της υπευθύνου κτηνιάτρου.

Το παραπάνω αίτημα έχει περιέλθει στο Δήμο από το Σύλλογο Φιλοζωικής Ρόδου που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Κυνοκομείου, οι οποίοι ζητούν την υπογραφή σχετικής σύμβασης

με την κτηνίατρο, ώστε να προσφέρει τις υπηρεσίες της το συγκεκριμένο  διάστημα εθελοντικά, χωρίς καμία επιβάρυνση του Δήμου Ρόδου, καθώς η δράση του αποτελεί εξ’ ολοκλήρου εθελοντική προσφορά προς το νησί μας.

Στο πλαίσιο αυτό και λαμβάνοντας υπόψη το αίτημα των υπευθύνων του δημοτικού κυνοκομείου, καλείται το δημοτικό συμβούλιο να αποδεχτεί την εθελοντική προσφορά της παραπάνω κτηνιάτρου, εντάσσοντας την στο σχεδιασμό των δράσεων του δημοτικού κυνοκομείου.

-Οι στειρώσεις θα λάβουν χώρα αποκλειστικά εντός του εγκεκριμένου ιατρικού χώρου της κτηνιάτρου που βρίσκεται στην Ρόδο, οδός Αθηνών 91, το διάστημα από 14/01/2021 έως 31/03/2021.

-Οι στειρώσεις θα γίνουν αποκλειστικά και μόνο σε αδέσποτα ζώα του νησιού μας και σε καμιά περίπτωση δεν θα αφορούν σε δεσποζόμενα κατοικίδια.

– Για την τήρηση των παραπάνω εξουσιοδοτείται ο Δήμαρχος Ρόδου να υπογράψει την σχετική σύμβαση.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ