ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ο Δήμος Ρόδου, τοποθετεί σταθμούς σίτισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε επιλεγμένα σημεία

Αυστηρή προειδοποίηση απευθύνει προς πάσα κατεύθυνση η Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Τομέα Πρωτογενούς Ανάπτυξης του Δήμου Ρόδου, Ευδοκία Πάττα – Αποστολίδη για την περίπτωση  αφαίρεσης τροφής από τις δημοτικές ταΐστρες όπως και η πρόκληση οποιασδήποτε φθοράς σε αυτές και παρακαλούμε  να συμβάλουν στην επιτυχία αυτής της σημαντικής δράσης προστατεύοντας  τους σταθμούς σίτισης.

Στα πλαίσια δράσης που προγραμματίστηκε και υλοποιείται από την Διεύθυνση Πρωτογενούς Τομέα του Δήμου Ρόδου για την προστασία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, βρίσκεται σε εξέλιξη  η τοποθέτηση σταθμών σίτισης (ταΐστρες και ποτίστρες) αδέσποτων ζώων συντροφιάς (γάτες και σκύλοι) σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου μας.

Η τροφοδοσία των ταϊστρών γίνεται με ξηρά τροφή που  παρέχεται από τον Δήμο και πραγματοποιείται από υπαλλήλους του Δήμου και εθελοντές φιλόζωους, οι οποίοι έχουν την ευθύνη παρακολούθησης και εξυπηρέτησης συγκεκριμένων ταϊστρών.

Μέχρι τώρα έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο της σημαντικής  μείωσης της ποσότητας τροφής στις ταΐστρες που δεν δικαιολογείται από τον αριθμό των ζώων που σιτίζονται στα συγκεκριμένα σημεία. Επειδή η ποσότητα της τροφής που προμηθεύεται ο Δήμος  έχει προϋπολογιστεί και αφορά μόνο τις ανάγκες σίτισης των  αδέσποτων ζώων υπάρχει ο κίνδυνος να εξαντληθούν σύντομα τα αποθέματα του Δήμου και να μην μπορούν να τροφοδοτούνται κανονικά οι ταΐστρες.

Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι απαγορεύεται αυστηρά η αφαίρεση τροφής από τις δημοτικές ταΐστρες όπως και η πρόκληση οποιασδήποτε φθοράς σε αυτές και παρακαλούμε  να συμβάλουν στην επιτυχία αυτής της σημαντικής δράσης προστατεύοντας  τους σταθμούς σίτισης.

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ