ΔΙΕΘΝΗ

Ο γολγοθάς του Έλληνα αστυνομικού που έπεσε θύμα τρομοκρατικής επίθεσης στη Σαουδική Αραβία

Υπηρετούσε ως φύλακας στο ελληνικό προξενείο στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας – Νοσηλεύτηκε με σοβαρά τραύματα από τα θραύσματα της βόμβας  – Eξαφανισμένο το Ελληνικό κράτος παρά τις υποσχέσεις

Επεσε θύμα τρομοκρατικής επίθεσης στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας τον περασμένο Νοέμβριο. Νοσηλεύτηκε με σοβαρά τραύματα από τα θραύσματα της βόμβας που τοποθέτησαν τρομοκράτες και πλέον, τέσσερις μήνες μετά, ανεβαίνει τον δικό του γολγοθά, σε μια προσπάθεια να σταθεί και πάλι στα πόδια του και να επιστρέψει στη φυσιολογική του ζωή. Πρόκειται για τον νεαρό Ελληνα αστυνομικό που έφυγε από την Ασφάλεια Αττικής για να υπηρετήσει στο ελληνικό προξενείο της Τζέντας, όμως δύο μήνες μετά την τοποθέτησή του εκεί, τραυματίστηκε σοβαρά σε μια εκδήλωση του γαλλικού προξενείου για τον Αʼ Παγκόσμιο Πόλεμο σε μη μουσουλμανικό νεκροταφείο της πόλης.

Ο ίδιος, μια εβδομάδα μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα και ενώ ακόμη βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια, μιλάει στο «protothema.gr» για την περιπέτεια που έζησε στη Μέση Ανατολή, τον άσχημο τραυματισμό του, τον αγώνα που κάνει να επιστρέψει στην παλιά του ζωή, αλλά και τις νομικές ενέργειες που ετοιμάζει να κάνει προκειμένου να διεκδικήσει αποζημιώσεις τόσο από το κράτος της Σαουδικής Αραβίας όσο και από την Ελλάδα.

«Πήγα σε μια επίσημη εκδήλωση μετά από εντολή του προξένου. Εκεί σημειώθηκε τρομοκρατική επίθεση και από την έκρηξη σωριάστηκα στο έδαφος τραυματισμένος», λέει στο  «protothema.gr»» ο αστυνομικός, ενώ ο δικηγόρος του Απόστολος Λύτρας επισημαίνει: «Πριν από λίγες ημέρες είχαν μαχαιρώσει και έναν υπάλληλο του προξενείου. Ο τραυματισμός του, του έχει δημιουργήσει σοβαρά θέματα υγείας. Δεν μπορεί να περπατήσει καλά και κινδυνεύει από θρομβώσεις».

EN_20201111_131048_131223_CS

11η Νοεμβρίου 2020

Ο 27χρονος αστυνομικός, τον περασμένο Ιούνιο αποσπάστηκε με διαταγή στο υπουργείο Εξωτερικών και από εκεί στο ελληνικό προξενείο στην Τζέντα. Εξαιτίας, όμως, των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν λόγω του κορωνοϊού στις μετακινήσεις, έφτασε στη Σαουδική Αραβία στις 10 Σεπτεμβρίου. «Το τρομοκρατικό χτύπημα έγινε στις 11 Νοεμβρίου σε εκδήλωση του γαλλικού προξενείου για τον Αʼ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η πρόσκληση ήταν για τον πρόξενο, ο οποίος, όμως, δεν μπορούσε να πάει και ανέθεσε σε εμένα να καταθέσω στεφάνι. Πήγα στις 8 το πρωί και κατά τη διάρκεια ομιλίας του Γάλλου προξένου, ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος. Ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι ήμουν πεσμένος κάτω και αιμορραγούσα στον μηρό. Ηρθαν επιτόπου Γάλλοι αστυνομικοί και αμέσως περιποιήθηκαν το τραύμα μου για να σταματήσει η αιμορραγία. Ασθενοφόρο δεν ήρθε ποτέ. Με μετέφεραν με δικά τους μέσα οι Γάλλοι στο νοσοκομείο και κατέληξα σε δημόσιο νοσοκομείο στην Τζέντα. Ημουν σοβαρά τραυματισμένος στον δεξιό μηρό», περιγράφει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Τονίζει μάλιστα πως σαν από ένστικτό δεν ήθελε να πάει σε αυτή την εκδήλωση. Κάτι του έλεγε μέσα του ότι δεν έπρεπε να βρίσκεται εκεί. Πέρα όμως από τις όποιες αντιρρήσεις μπορεί να είχε, οι εντολές του προξένου έπρεπε να εκτελεστούν. «Θυμάμαι ότι στις 29 Οκτωβρίου, την ημέρα που με ενημέρωσε ο πρόξενος ότι έπρεπε να πάω, είχε γίνει επίθεση με μαχαίρι σε φρουρό στο γαλλικό προξενείο. Είχα ένα κακό προαίσθημα…», σημειώνει. protothema.gr

#pgnewsΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ