ΔΙΕΘΝΗ

Ο κορονοϊός έφερε και το «Zoom boom»: Αυξήθηκαν τα botox λόγω τηλεργασίας και τηλεδιασκέψεων

Η πανδημία του κορονοϊού έφερε πολλές αλλαγές στη ζωή μας τα τελευταία δύο χρόνια, μας έκανε να αλλάξουμε συνήθειες, να προσαρμοστούμε σε νέα δεδομένα. Αυτό όμως που δύσκολα κάποιος ενδεχομένως να φανταζόταν κανείς είναι ότι ανάμεσα σε όλα αυτά τα πρωτόγνωρα πράγματα που βιώνουμε θα παρατηρούνταν και μια αύξηση… στα botox.

Μάλιστα! Ειδικοί στις ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι με την τηλεργασία και τις τηλεδιασκέψεις, που μπήκαν για τα καλά στην ζωή μας λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, όλο και περισσότερος κόσμος προχώρησε στην αναζήτηση καλλυντικών συμβουλών. Επίσης, τα lockdowns, οι περιορισμοί μετακίνησης και η ευχέρεια χρόνου που υπήρχε, επέτρεψαν επίσης στους ανθρώπους να προχωρήσουν σε πλαστικές επεμβάσεις που χρειάζονταν μεγάλο χρόνο αποθεραπείας και αποκατάσταση.

Μερίδα ειδικών αποκαλεί το φαινόμενο «Zoom boom» καθώς θεωρεί ότι υπάρχει συσχέτιση στην αύξηση των πλαστικών επεμβάσεων και των botox με την τηλεργασία και τις τηλεδιασκέψεις. Το γεγονός πως, μέσω των τηλεδιασκέψεων, οι άνθρωποι έβλεπαν τον εαυτό τους στην κάμερα την ώρα που είχαν απέναντι τον συνομιλητή τους σε αντίθεση με την πραγματική ζωή, τους έκανε να εντοπίζουν ασυμμετρίες και ατέλειες στο πρόσωπο τους. Άρχισαν να παρατηρούν πολύ περισσότερες επιπλέον ρυτίδες, σακούλες κάτω από τα μάτια ή και χαλαρό δέρμα.

«Brotox»: Το ανδρικό μπότοξ έχει όνομα!

Οι επισκέψεις των ανδρών σε πλαστικούς χειρουργούς δεν είναι πλέον θέμα ταμπού αλλά σύμφωνα με έρευνες, τα τελευταία 15 χρόνια έχουν αυξηθεί περισσότερο από 350% διεθνώς. Μάλιστα, το ανδρικό μπότοξ αναφέρεται συχνά ως «brotox», αν και ουσιαστικά πρόκειται για την ίδια ακριβώς θεραπεία.

Οι ενέσιμες αισθητικές επεμβάσεις ονομαζόμενες ως «lunch-time treatments», μπορούν να εφαρμοστούν σε ένα διάλειμμα της δουλειάς, καθώς διαρκούν λίγα δευτερόλεπτα και είναι μη επεμβατικές. Πλέον όμως δεν υπάρχει διάκριση σε φύλο ή ηλικία για την επίσκεψη σε έναν πλαστικό χειρουργό.

Δείτε αναλυτικά εδώ

 

newsitΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ