ΔΙΕΘΝΗ

Ο κορονοϊός καλπάζει στις ΗΠΑ: Ξανά πάνω από 2.000 οι νεκροί σε μια μέρα

Emergency Medical Services paramedics unload a patient at NYU Langone Hospital-Brooklyn, during the outbreak of the coronavirus disease (COVID-19) in the Brooklyn borough of New York, U.S., April 24, 2020. REUTERS/Brendan McDermid
 

Μετά από τρεις μέρες με τον απολογισμό να μειώνεται, ο κορονοϊός «δείχνει» πως κάθε άλλο παρά κοντεύει η ώρα που θα νικηθεί στις ΗΠΑ. Οι θάνατοι μέσα σε ένα 24ωρο ξεπέρασαν τους 2.300 και ο Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζεται για τη… δεύτερη φάση της πανδημίας.

Ο νέος απολογισμός της πανδημίας στις ΗΠΑ ήταν 2.333 νεκροί σε μια μέρα, με τους θανάτους να αυξάνονται ξανά ύστερα από τρεις μέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

 

Χθες στις ΗΠΑ, στη χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα παγκοσμίως, καταγράφηκε ο χαμηλότερος απολογισμός του τελευταίου μήνα, με 1.015 θανάτους.

Ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού έφθασε πλέον τους 71.022 νεκρούς στις ΗΠΑ.

Αλλάζει την task force ο Τραμπ

Η ειδική επιχειρησιακή ομάδα που είχε συστήσει στον Λευκό Οίκο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού οδεύει στην ολοκλήρωση της αποστολής της, καθώς οι ΗΠΑ μπαίνουν στη δεύτερη φάση, την αντιμετώπιση του αντίκτυπου της κρίσης. Αυτό ανακοίνωσε ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ που… βιάζεται να γυρίσουν όλα στο πριν.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ