ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο κύβος ερρίφθη: Ελήφθη η απόφαση για το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων

Τι αποφάσισαν κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι…

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας τις τελευταίες μέρες έχει βελτιωθεί και αυτό αποτυπώνεται σε όλους τους κρίσιμους δείκτες.

Μεταξύ των μελών της κυβέρνησης και των λοιμωξιολόγων επικρατεί αισιοδοξία ότι η χώρα δεν θα χτυπηθεί από το τρίτο κύμα της πανδημίας καθώς οι πολίτες είναι πλέον ιδιαίτερα προσεκτικοί και ο αριθμός των εμβολιασμένων διαρκώς θα ανεβαίνει.

Γι’ αυτό η απόφαση που έχει ληφθεί είναι να αρχίσει το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας προκειμένου η χώρα να επιστρέψει σε μια μερική κανονικότητα.

Η αρχή έγινε με τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, ακολούθησε το λιανεμπόριο και τώρα είναι η σειρά των γυμνασίων και λυκείων.

Η απόφαση των λοιμωξιολόγων είναι να ανοίξουν την πρώτη ημέρα του Φλεβάρη, ώστε να έχει φανεί η επίπτωση του ανοίγματος του λιανεμπορίου στον αριθμό των κρουσμάτων.

Εφόσον δεν υπάρξει κάποια θεαματική άνοδος των κρουσμάτων που θα αλλάξει τα δεδομένα, τότε 1/2 οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία.

Η ημερομηνία έχει κλειδώσει και οι προετοιμασίες για το προσεκτικό και ασφαλές άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων έχει ήδη αρχίσει.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ