ΔΙΕΘΝΗ

Ο πλανήτης ετοιμάζεται για την επιχείρηση «εμβόλιο κορονοϊού» – Απίστευτες εικόνες

Workers prepare cool boxes to be transported by an airplane as Brussels International Airport and its partners prepare a massive logistic operation of carrying new vaccines and vaccine candidates for the coronavirus disease (COVID-19) through Brussels International Airport, in Brussels, Belgium, December 1, 2020. REUTERS/Johanna Geron

Ο πιο μαζικός παγκόσμιος εμβολιασμός όλων των εποχών είναι ζήτημα χρόνου να ξεκινήσει. Η αρχή θα γίνει από την Βρετανία που ξεκινάει την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου. Δείτε εικόνες από πολλές γωνιές του κόσμου με εμβολιαστικά κέντρα, με μαζική παραγωγή φιαλιδίων για τα εμβόλια.

Η Βρετανία έγραψε σήμερα ιστορία, αφού έγινε η πρώτη χώρα που ξεκινά εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού από την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου.

Η προετοιμασία που έχει γίνει με πολλά εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την χώρα είναι απίστευτη όπως και όλα όσα γίνονται σε κάθε γωνιά της γης με τις κυβερνήσεις να έχουν σχεδιάσει ολόκληρες επιχειρήσεις για να εμβολιαστεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Μέλη της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας στην Γερμανία στήνουν εμβολιαστικό κέντρο σε περιοχή κοντά στο Κάσελ

Ήδη, στην Βρετανία έχουν γίνει πρόβες εμβολιασμών με τους υγειονομικούς που είναι στην πρώτη γραμμή να εκπαιδεύονται και γι’ αυτή την δύσκολη αποστολή ώρες ολόκληρες.

Εθελοντές στην Βρετανία παρακολουθούν και συμμετέχουν ενεργά σε σεμινάριο στο Ντέρμπι της Βρετανίας

Εκτός όμως από αυτές τις εικόνες υπάρχουν και αυτές που έρχονται από την μακρινή Ινδία με την παραγωγή εμβολίων από τους μεγάλους φαρμακευτικούς κολοσσούς να μην σταματάει.

Φιαλίδια στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής στην Ινδία
Φιαλίδια της AstraZeneca σε εργαστήριο στο Ινστιτούτο Serum της Ινδίας
Φιαλίδια σε εργοστάσιο της Pfizer στο Καλαμαζού του Μίσιγκαν
Ειδικά ψυγεία για την μεταφορά εμβολίων με την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον» στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών στο πλαίσιο της γιγαντιαίας επιχείρησης που θα στηθεί για την μεταφορά των εμβολίων

Το αμερικανικό υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε ότι είναι ήδη έτοιμο για την άμεση και μαζική αποστολή εμβολίων κορονοϊού σε όλες τις ΗΠΑ. Δηλώνει μάλιστα έτοιμο να μεταφέρει 40 εκατομμύρια δόσεις έως τον Ιανουάριο.

φωτογραφίες: REUTERS

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ