ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο Σωτήρης Τσιόρδας είπε αυτό που όλοι φοβόμαστε! Μήνυμα «καμπανάκι» για τη μετάλλαξη Δέλτα

Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την εξάπλωση της πανδημίας

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόρδας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την εξάπλωση της πανδημίας και τη μετάλλαξη Δέλτα, καλώντας την Εκκλησία να συβάλλει στους εμβολιασμούς. Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, μετά τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τόνισε ότι «είμαστε συνοδοιπόροι στην αναζήτηση της αληθείας με την Εκκλησία», υπογραμμίζοντας ότι «ελπίζουμε ότι με τον εμβολιασμό σιγά σιγά να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα».

«Θεωρώ ότι ήταν πολύ κρίσιμο αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή της μεγάλης διασποράς του ιού στην κοινωνία να συζητηθεί ο υποστηρκτικός ρόλος από την ιεραρχία στο πλήρωμα της Εκκλησίας και φυσικά παραμένουμε στην αναζήτηση της αληθειας συνοδοιπόροι»κατέληξε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Σωτήρης Τσιόρδας

Καμπανάκι Τσιόδρα για τη μετάλλαξη Δέλτα: Το παρασκήνιο της σύσκεψης με τον Χαρδαλιά – Έρχεται νέο lockdown από Οκτώβρη;

Συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση και τους ειδικούς για τη μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού, η οποία έχει «χτυπήσει» και τη χώρα μας επηρεάζοντας την επιδημιολογική μας εικόνα με σχεδόν τριπλάσια κρούσματα σε σχέση με την τελευταία καταγραφή του ΕΟΔΥ.

Το βάρος πέφτει αυτή τη στιγμή κυρίως στην Κρήτη, ωστόσο κρούσματα εντοπίστηκαν και στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια. Χθες πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη για την παραλλαγή του νέου στελέχους στην Πολιτική Προστασία υπό τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα με την συμμετοχή του Νίκου Χαρδαλιά, του Άκη Σκέρτσου, του Θόδωρου Λιβάνιου, του Περιφερειάρχη αλλά και δημάρχων της Κρήτης.

Καμπανάκι Τσιόδρα για τη μετάλλαξη Δέλτα – Το παρασκήνιο της σύσκεψης με τον Χαρδαλιά

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιοι εξέτασαν την συνολική επιδημιολογική εικόνα του νησιού, αλλά και την πορεία των εμβολιασμών, καθώς διαπιστώθηκε πως και τα 15 κρούσματα που φέρουν το στέλεχος Δ δεν είχαν εμβολιαστεί.

Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδραςδεν έκρυψε την ανησυχία του κατά την διάρκεια της σύσκεψης, κυρίως εξαιτίας της εκτίμησης του ECDC πως η μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα του κορονοϊού θα επικρατήσει σε ποσοστό 90% στην Ευρώπη ως το τέλος Αυγούστου. Για το λόγο αυτό οι ειδικοί συμφώνησαν ότι μοναδική ασπίδα προστασίας από την παραλλαγή Δέλτα είναι ο εμβολιασμός.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε μεταξύ άλλων να αυξηθούν οι εμβολιαστικές γραμμές στην Κρήτη, προκειμένου οι κάτοικοι του νησιού να κλείσουν άμεσα ραντεβού για το εμβόλιο. Παράλληλα έμφαση δόθηκε και στην ανάγκη για γρήγορη ιχνηλάτηση των νέων κρουσμάτων, προκειμένου να μπει φρένο στην περαιτέρω η ινδική μετάλλαξη στο νησί.

Στη σύσκεψη υπογραμμίστηκε ακόμα πως ο εμβολιασμός με δύο δόσεις αποτελεί και τη σημαντικότερη ασπίδαπροστασίας έναντι του μεταλλαγμένου στελέχους Δέλτα και για τον λόγο αυτό οι πολίτες δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αρκεστούν στην πρώτη δόση, καθώς αν δεν ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους θα είναι περισσότερο εκτεθειμένοι στο ινδικό στέλεχος που επικρατεί ήδη σε άλλα κράτη της Ευρώπης.

 

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ