ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ θα ζητήσει… αποζημίωση από την Κίνα για τον κορονοϊό!

U.S. President Donald Trump addresses a coronavirus response news conference in the Rose Garden at the White House in Washington, U.S., April 27, 2020. REUTERS/Carlos Barria
 

Έτοιμος να… ζητήσει αποζημίωση από την Κίνα για τον κορονοϊό είναι ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως ανέφερε ο ίδιος αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο.

Όπως είπε, υπάρχει ενδεχόμενο η Ουάσινγκτον να απαιτήσει από το Πεκίνο να καταβάλλει δισεκατομμύρια δολάρια ως αποζημιώσεις για τη ζημία που προκαλεί στις ΗΠΑ η πανδημία, θυμίζοντας ότι ο κορονοϊός εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην πόλη Γουχάν της κεντρικής Κίνας.

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως δεν του έχει περάσει κάνε από το μυαλό η ιδέα να αναβάλει τις Αμερικανικές εκλογές που είναι τον Νοέμβριο.

«Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με την Κίνα», επανέλαβε ο Τραμπ, «η ασθένεια θα μπορούσε να είχε σταματήσει στην πηγή της και να μην εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο».

«Υπάρχουν πολλοί τρόποι» που η Κίνα μπορεί να «λογοδοτήσει, διεξάγουμε πολύ σοβαρή έρευνα» για το θέμα αυτό, πρόσθεσε ο Τραμπ. newsit.gr

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ