ΕΛΛΑΔΑ

Ο Βαγγέλης έβλεπε συνέχεια στον ύπνο του τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο και του έχτισε ένα εκκλησάκι για να τον τιμήσει

 

Ένα εκκλησάκι στη Θήβα, για να τιμήσει τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο, ο οποίος παρουσιάστηκε στον ύπνο του, έχτισε ο Βαγγέλης Παπαλουκάς.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδας Βαγίων αναφέρει τα εξής:

“Ιερά Μητρόπολις Θηβών και Λεβαδείας – Ιερό Παρεκκλήσιο Οσίου Ιωάννου του Ρώσου

Oταν ο Απόστολος Παύλος έφθασε στην Αθήνα διαπίστωσε ότι ολόκληρη η πόλις ήταν γεμάτη από ιερά. Δηλαδή, τόπους λατρείας. Ανάμεσα σε αυτούς και ο χώρος της αναζήτησης του Αληθινού Θεού. Από αυτό πήρε αφορμή και μίλησε στους ειδωλολάτρες Αθηναίους για την Πίστη στον Εσταυρωμένο και Αναστάντα. Δείγμα ευλάβειας και προσήλωσης στα ιερά και τα όσια αποτελεί και η ύπαρξη τόπων Λατρείας. Εκείνοι, με την φροντίδα φιλάγιων πιστών αποτελούν φάρους πνευματικούς και σημεία αναφοράς για όλους.

Ένας τέτοιος χώρος εδώ και χρόνια υπάρχει στην είσοδο των Βαγίων σαν να υποδέχεται τον επισκέπτη και να τον πληροφορεί για την αγάπη των κατοίκων για την ορθόδοξη πίστη και ζωή.

Το εκκλησάκι για τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο αποτελεί πόλο έλξης για τους πιστούς

Η οικογένειά Παπαλουκά είχε την έμπνευση και την όμορφη πρωτοβουλία να ανεγείρει έναν Ναό στο όνομα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου του Νέου Ομολογητού. Έναν ναός κόσμημα φροντισμένος, περιποιημένος και με γούστο κεκοσμημένος που αναμένει την τελετή των Θυρανοιξιών για να αποδοθεί στην Λατρεία.

Συγχαίρουμε την οικογένειά Ιωάννου Παπαλουκά και ευχόμαστε ο Όσιος που ταξίδεψε από την Ρωσία και έφθασε στην Μικρά Ασία και από εκεί στο Προκόπιο της Εύβοιας να εκπληρώνει κάθε ευσεβή και Φιλόθεο επιθυμία τους”.

Εκκλησάκι για τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο

Εκκλησάκι για τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο

Εκκλησάκι για τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο

enimerotiko.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ