ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο Βασίλης Α. Υψηλάντης στη 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου

 

Ενισχύεται άμεσα με αναισθησιολόγους το νοσοκομείο Ρόδου και προγραμματίζονται συγκεκριμένες ενέργειες για την κάλυψη των αναγκών σε όλα τα νησιά.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης είχε χθες συνεργασία με τους αρμόδιους υποδιοικητές της 2ης Διοίκησης της Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου (2η Υ.ΠΕ.) για τα νοσοκομεία και την πρωτοβάθμια υγεία κ. Μαρία Δίπλα και κ. Περικλή Αλεβίζο.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου επεσήμανε ότι η υγειονομική θωράκιση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και των κέντρων υγείας της Δωδεκανήσου αποτελεί ζητούμενο υψίστης εθνικής σημασίας που επιδιώκεται συστηματικά και με κάθε μέσο. Ήδη με την κρίση της πανδημίας έχει γίνει ένα πρώτο σημαντικό βήμα με προσλήψεις νοσηλευτών και λοιπού επικουρικού προσωπικού και με την προμήθεια σημαντικού υλικοτεχνικού και υγειονομικού υλικού.

Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου διενεργείται συμβούλιο κρίσεων για πρόσληψη ιατρικού προσωπικού και μέχρι της οριστικής πρόσληψης ειδικά στο νοσοκομείο της Ρόδου αναισθησιολόγων, θα τοποθετηθούν δύο που θα μετακινηθούν από άλλα νοσοκομεία της χώρας. Επισημάνθηκε η ανάγκη επίσπευσης πρόσληψης και δύο εντατικολόγων ενώ συζητήθηκε η προοπτική για την στελέχωση νέων θέσεων ΜΑΦ και η δυνατότητα πρόσληψης και άλλων επικουρικών ιατρών. Επίσης υποστηρίχθηκε από πλευράς του βουλευτή το αίτημα για στελέχωση με τρείς ειδικευμένους επικουρικούς ιατρούς του Κέντρου Υγείας Ρόδου.

Αναφορικά με το νοσοκομείο της Κω πέραν της τοποθετήσεως ενός ορθοπεδικού και επτά νοσηλευτών, ο βουλευτής ζήτησε τη δημιουργία Μονάδας Ατομικής Φροντίδας, την πρόσληψη συγκεκριμένων ειδικοτήτων ιατρικού προσωπικού (πνευμονολόγο, παιδίατρο, παθολόγο και καρδιολόγο), ενώ σύντομα συμφωνήθηκε ότι κλιμάκιο της 2ης ΔΥΠΕ θα επισκεφθεί την Κω για την κτιριακή αναβάθμιση του νοσοκομείου Κω. Σε τηλεφωνική του παρέμβαση ο Δήμαρχος Κω κ. Θεοδόσης Νικηταράς ζήτησε την οριστική επίλυση του προβλήματος της στελέχωσης του ΕΚΑΒ στην Κω και συζήτησε τα πρώτα βήματα που θα ακολουθηθούν για να ξεκινήσει η διαδικασία για τη δημιουργία του νέου νοσοκομείου Κω. Ο βουλευτής κ. Υψηλάντης δεσμεύθηκε να προωθήσει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το αίτημα για την παραχώρηση του ακινήτου για την ανέγερση του νέου νοσοκομείου.

Σε σχέση με τα προβλήματα στον τομέα της υγείας στην Κάλυμνο ο κ. Υψηλάντης ζήτησε την ενδυνάμωση της λειτουργίας του θαλάμου υπερβαρικής οξυγονοθεραπείας, την πρόσληψη παιδιάτρου και παθολόγου προκειμένου να μεταβαίνει στο Βαθύ και την Ψέριμο, ορθοπεδικού και επικουρικού ιατρού για τη λειτουργία του αξονικού τομογράφου.

Ο κ. Υψηλάντης εξήρε την οικονομική ενίσχυση που έτυχε πρόσφατα το θεραπευτήριο Λέρου για τις ανάγκες του και ζήτησε την τοποθέτηση παθολόγου και αναισθησιολόγου . Διασφαλίστηκε τέλος πρόσθετη επιχορήγηση για τη λειτουργία του τομέα ψυχικής υγείας.

Σχετικά με την Κάρπαθο συζητήθηκε το θέμα της λειτουργίας του νέου νοσοκομείου το οποίο θα ξεκινήσει με την άμεση τακτοποίηση των θεμάτων που αφορούν τεχνικά ζητήματα.

Αναφορικά με τα αιτήματα των πολυδύναμων ιατρείων και των κέντρων υγείας στα νησιά μας ο βουλευτής Δωδεκανήσου δεσμεύθηκε να είναι σε στενή συνεργασία με τη 2η ΔΥΠΕ για την αντιμετώπιση όλων των κενών που έχουν δημιουργηθεί.

Κατά τις συζητήσεις, έκαναν παρεμβάσεις τηλεφωνικώς οι δήμαρχοι Κω, Καλύμνου, Λέρου και Καλύμνου και οι διοικητές των νοσοκομείων Ρόδου, Κω και Λέρου.

Ο κ. Υψηλάντης δήλωσε ικανοποιημένος από τις επαφές του αυτές και τις χαρακτήρισε ως ένα αποφασιστικό βήμα για την επιτάχυνση λύσεων στα προβλήματα υγειονομικής κάλυψης των νησιών μας.

ice_screenshot_20200529-081939.png

ice_screenshot_20200529-081836.pngΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ