ΕΛΛΑΔΑ

ΟΑΕΔ: Από τη Δευτέρα 27/4 τα 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους

 

Μέχρι τις 3 Μαϊου ανοιχτή η ειδική πλατφόρμα για το επίδομα 400 ευρώ σερ μακροχρόνια άνεργους.

Από την Πέμπτη που άνοιξε η ειδική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ και έως μέχρι το πρωΐ της Παρασκευής, περισσότεροι από 73.000 μακροχρόνια άνεργοι, πάνω από το 43% των δικαιούχων που ανέρχονται σε 168.000, επιβεβαίωσαν ή καταχώρισαν τα στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ) και οι πρώτες πληρωμές του επιδόματος των 400 ευρώ, θα ξεκινήσουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ανέφερε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο διοικητής του Οργανισμού Σπύρος Πρωτοψάλτης. Η ειδική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ για τους μακροχρόνια άνεργους θα μείνει ανοιχτή έως τις 3 Μαΐου.

 

Όπως διευκρίνισε ο κ. Πρωτοψάλτης, μόνο οι δικαιούχοι που έχουν καταχωρηθεί στα μητρώα του ΟΑΕΔ, μπορούν να μπουν και να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το ΙΒΑΝ τους, ενώ ενημέρωσε πως «όσοι δεν κάνουν καμία ενέργεια αλλά έχουν ΙΒΑΝ στον ΟΑΕΔ, θα πληρωθούν κανονικά, μόλις κλείσει η πλατφόρμα, στις 3 Μαΐου».

«Δώσαμε προτεραιότητα και καλύπτουμε το 1/3 των μακροχρόνια ανέργων, όσων είναι άνεργοι από 12 έως 24,5 μήνες. Αν υπολογίσουμε και όσους έληγε το επίδομα ανεργίας τους τον Απρίλιο και πήραν δίμηνη παράταση, μιλάμε για επίδομα σε 400 χιλιάδες ανέργους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο διοικητής του ΟΑΕΔ.

Ο κ. Πρωτοψάλτης αναφέρθηκε και στις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης του ΟΑΕΔ και περιέγραψε τα δύο προγράμματα, που ξεκινούν τον Μάιο, αφορούν συνολικά 45.000 νέες θέσεις εργασίας και απευθύνονται κυρίως στους μακροχρόνια άνεργους.

Θα υπάρξουν και προγράμματα «Κοινωφελούς εργασίας» ενημέρωσε, στα οποία οι προσλήψεις θα γίνουν με διαδικασίες ΑΣΕΠ και όσον αφορά στην μοριοδότηση που θα πάρουν οι υποψήφιοι, το πιο σημαντικό κριτήριο θα είναι οι μήνες ανεργίας. «Όσο πιο πολλούς μήνες άνεργος είναι κάποιος, τόσο περισσότερα μόρια θα παίρνει» διευκρίνισε ο κ. Πρωτοψάλτης.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ