ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οδηγίες Μητσοτάκη στους υπουργούς για τις διακοπές: «Μικρές και ταπεινές»

«Καλή ξεκούραση» ευχήθηκε στους υπουργούς της κυβέρνησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο τέλος της περίπου τρίωρης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, που ήταν και η τελευταία της τρέχουσας… πολιτικής σεζόν, μιας και η Βουλή κλείνει, ενώ και ο πρωθυπουργός από τέλος της επόμενης εβδομάδας θα απουσιάσει για μερικές μέρες.
Ο πρωθυπουργός, πάντως, έδωσε… οδηγίες προς ναυτιλομένους ως προς τις διακοπές, καλώντας τους υπουργούς του να κάνουν «ολιγοήμερες διακοπές» και να αποφύγουν την προβολή αυτών, στη λογική του πολιτικά κλασικού δόγματος «σεμνά και ταπεινά».

Σε μια περίοδο που οι πολίτες «ζορίζονται», άλλωστε, κανείς δεν θέλει να βλέπει πολιτικά στελέχη να διάγουν ευαγή βίο, όσο και αν κανείς αντιλαμβάνεται ότι όλοι δικαιούνται ξεκούρασης.

Παράλληλα, όταν έκλεισαν οι κάμερες της εισήγησης του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε και για την πρωτοβουλία του να τηλεφωνήσει στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα και να του ζητήσει να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το θέμα των καταγγελιών του Νίκου Ανδρουλάκη περί απόπειρας παγίδευσης του τηλεφώνου του.

«Δεν θέλω να υπάρχει καμία σκιά» φέρεται να είπε ο κ. Μητσοτάκης προς τους υπουργούς, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρξει πλήρης διερεύνηση και διαλεύκανση των καταγγελιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

protothemaΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ