Νότιο Αιγαίο ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Οι αλλαγές που θα ισχύουν στην Κάλυμνο που παραμένει στο «βαθύ κόκκινο» από την Πέμπτη 4 Μαρτίου έως Τρίτη 16 Μαρτίου 2021.

 

Από τις ανακοινώσεις που έκανε  ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στη σημερινή ενημέρωση, η Κάλυμνος παραμένει στο επίπεδο ΠΟΛΥ αυξημένου κινδύνου (Βαθύ κόκκινο) έως την Τρίτη 16 Μαρτίου στις 6 το πρωί.

Τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από αύριο Πέμπτη 4 Μαρτίου στις 6.00 το πρωί για την Κάλυμνο, είναι τα ίδια που ίσχυαν μέχρι σήμερα με τις παρακάτω διαφοροποιήσεις:

1. Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 7.00μμ αντί για τις 6.00μμ που ίσχυε μέχρι τώρα. Δηλαδή παρατείνεται κατά μία ώρα.

2. Επέρχονται αλλαγές  στους έξι(6) λόγους κατ’ εξαίρεση μετακίνησης κάτι που θα ισχύει για όλη την Χώρα. Πιο συγκεκριμένα, οι εξής διαφοροποιήσεις για  τους κωδικούς .

Α.Στο sms 2, που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών, αγαθών πρώτης ανάγκης, δηλαδή, σε σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, αλλά καθώς και στο sms 3 όσον αφορά στο σκέλος των τραπεζών. Εφιστάται  την προσοχή ότι η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου Δήμου, είτε σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

ΠΡΟΣΟΧΗ Επειδή το kalymnos-news.gr έγινε δέκτης ερωτημάτων αναγνωστών του ,να διευκρινίσουμε ότι  τα 2 χιλιόμετρα δεν ισχύουν για την Κάλυμνο, αφού όλο το νησί είναι  ενιαίος Δήμος

Β.Ως προς το sms 6, τώρα, που αφορά σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο.

Δεν θα μπορεί, δηλαδή, κανείς σε όλη την χώρα να στείλει κωδικό 6 και να πάρει το αυτοκίνητο ή την μοτοσυκλέτα του, προκειμένου να μεταβεί σε άλλη περιοχή για να αθληθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιο.

Γ.Επίσης, στην περίπτωση της μετακίνησης για παροχή βοήθειας, (κωδικός 4), τα ελεγκτικά όργανα από αύριο εντέλλονται να ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις κατά τον έλεγχο, ώστε να επιβεβαιώσουν την ορθή χρήση του sms

4. ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ: Επίσης, στις περιοχές που βρίσκονται σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, στο βαθύ κόκκινο, σημειώνεται ότι επιτρέπεται η τέλεση θρησκευτικών λειτουργιών αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό, χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων(κεκλεισμένων των θυρών). Με εξαίρεση τις κηδείες, όπου επιτρέπεται η παρουσία έως 9 ατόμων. Σημειώνεται ότι αναστέλλεται η τέλεση γάμων, βαπτίσεων, αλλά και μνημοσύνων.

#pressgreece

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ