ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά: Τι ισχύει για καταστήματα, εργαζόμενους και σχολεία – Τι είπε για τις πλατείες

 

Κατα την διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας σχετικά με την πορεία του ιού στη χώρα μας, τον λόγο πήρε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται σε πλατείες της χώρας.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στις συγκεντρώσεις και στους πολίτες εκείνους που, όπως είπε, θέλουν να δώσουν πολιτική χροιά στην κίνησή τους. Οι εικόνες αυτές είναι προ εποχής κορονοϊού, είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, λέγοντας πως «ο κορονοϊός ούτε πολιτικές ούτε ιδεολογικές διακρίσεις κάνει».

«Κολλάει με τον ίδιο τρόπο δεξιούς, κεντρώους, αριστερούς», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και συμπλήρωσε πως καθένας μπορεί να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του, αλλά δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του διπλανού του.

Τι ισχύει από αύριο για την επαναλειτουργία των καταστημάτων

«Αύριο κάνουμε ένα ακόμα βήμα, περνάμε στο δεύτερο στάδιο άρσης των μέτρων, με την επανεκκίνηση επαγγελματικών δραστηριοτήτων και την επιστροφή των μαθητών της Γ Λυκείου στις σχολικές αίθουσες», ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Επισήμανε πως η επιτυχία του νέου αυτού σταδίου και κάθε νέου σταδίου άρσης των μέτρων εξαρτάται από τη συνεπή τήρηση των κανόνων και των οδηγιών.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε αναλυτικά τις δραστηριότητες που επανεκκινούν αύριο, Δευτέρα, και τους κανόνες λειτουργίας τους.

Ενημέρωσε πως από αύριο επανέρχονται στην εργασία του 155.962 εργαζόμενοι, δηλαδή το 22,5% των εργαζομένων που τέθηκαν σε αναστολή λόγω μη λειτουργίας των επιχειρήσεων τους. Επίσης, είπε πως επαναλειτουργούν 66.010 επιχειρήσεις, δηλαδή το 25% των επιχειρήσεων των οποίων η λειτουργία ανεστάλη.

Ανακοίνωσε επίσης πως επιτρέπεται από αύριο η μετακίνηση προς τα νησιά και μεταξύ των νησιών των ιδιοκτητών και εργαζομένων μόνο σε επιχειρήσεις για τις οποίες έχει ανακοινωθεί η επαναλειτουργία τους από αύριο.

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ