ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Oι δράσεις του Μουσικού Σχολείου Ρόδου

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (γυμνάσιο και λύκειο), με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών και της Διεύθυνσης του Σχολείου, συμμετέχουν σε διάφορες δράσεις, που λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών γίνονται κυρίως μέσω διαδικτύου.

Ποιο συγκεκριμένα:

Την Παρασκευή 21/5 συμμετέχουμε στην Προσομοίωση Ευρωπαϊκών Θεσμών- Μαθαίνοντας την Ε.Ε. Οι νέοι της νησιωτικής Ευρώπης, οι νέοι της Δωδεκανήσου, μιλούν για το Μέλλον της Ευρώπης, μέσα από μια πιλοτική δράση προσομοίωσης ευρωπαϊκών θεσμών. Μαθητές και μαθήτριες από πέντε Σχολεία της Δωδεκανήσου, συμμετέχουν στη δημόσια διαβούλευση για το μέλλον της Ευρώπης, καταθέτοντάς τις ιδέες και τις προτάσεις τους για την Ευρώπη της νέας γενιάς. Η δική μας συμμετοχή αφορά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών (ΕΕτΠ), ενώ στην έναρξη της προσομοίωσης, θα ακουστεί η «Ωδή στη Χαρά» του Μπετόβεν (βιολί, βιολοντσέλο, φλάουτο), η οποία είναι ο ύμνος της Ε.Ε.

Το Σάββατο 22/5 εκπέμπουμε ραδιοφωνικά μέσω του European School Radio. Μία μουσική εκπομπή που ετοίμασαν μαθητές και μαθήτριες μας για την δεκαετία του ‘80, μία εποχή που σημάδεψε την παγκόσμια μουσική σκηνή.

Την Κυριακή 23/5 τις πρωινές ώρες έως το μεσημέρι, πραγματοποιείται πρόβα της θεατρικής ομάδας με την υπεύθυνη καθηγήτρια μας και την εκπρόσωπο- ηθοποιό από το Εθνικό Θέατρο, αφού το Σχολείο μας έχει επιλεγεί να συμμετέχει σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του.

Το απόγευμα της Κυριακής, συμμετέχουμε για δεύτερη χρονιά στις διαδικτυακές συναυλίες Live Virtual Concert με Μουσικά Σχολεία και Σχολές από τις χώρες: Βραζιλία, Κροατία, Ιράν, Ιρλανδία, Λετονία, Μεξικό, Τουρκία, Αμερική. Όπως και πέρσι, οι μαθητικές αυτές συναυλίες είναι παγκόσμιας εμβέλειας, αφού κάθε φορά συμμετέχουν διαφορετικές χώρες, με το Σχολείο μας να εκπροσωπεί την Ελλάδα.

Σημειώνουμε τέλος, ότι οι αιτήσεις για τη συμμετοχή μαθητών/μαθητριών της ΣΤ’ τάξής Δημοτικών Σχολείων στις εισαγωγικές εξετάσεις για την Α’ Γυμνασίου του νέου σχολικού έτους, συνεχίζονται έως τις 31/05/2021. Περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα www.musicschoolrhodes.gr, στα τηλέφωνα 2241067850, 65651, email gmousrod@sch.gr.

Εκ της Διευθύνσεως του ΜΣΡ.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ