ΔΙΕΘΝΗ

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα διέσωσαν 240 μετανάστες στη Μεσόγειο – Ψάχνουν λιμάνι

Περίπου 240 μετανάστες διέσωσε το πλήρωμα του Geo Barents, το πλοίο που μισθώνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, στη Μεσόγειο. Οι 240 μετανάστες επέβαιναν σε τρία πλοιάρια και κινδύνευαν να βυθιστούν ανά πάσα στιγμή.

Με τη διάσωση των 240 μεταναστών οι άνθρωποι πάνω στο σκάφος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα έφθασαν τους 335, σύμφωνα με τη ΜΚΟ.

Ήδη πριν από τις χθεσινές διασώσεις, το Geo Barents περίμενε εδώ και ημέρες έγκριση να ελλιμενιστεί σε ασφαλή προορισμό για να αποβιβάσει τους μετανάστες. Συνήθως, η άδεια αυτή δίνεται από την Ιταλία.

Στην ίδια περιοχή πλέουν επίσης το Ocean Viking, το σκάφος της SOS Méditerranée, με 114 μετανάστες, και το σκάφος Sea-Eye 4 της ΜΚΟ Sea-Eye, με άλλους 216. Αναμένουν επίσης να τους δοθεί άδεια να αποβιβάσουν τους ανθρώπους αυτούς σε ασφαλές λιμάνι εδώ και μέρες.

Οι μετανάστες φεύγουν με πλεούμενα κυρίως από τις ακτές της Λιβύης ή της Τυνησίας και αποπειρώνται τον ριψοκίνδυνο διάπλου της Μεσογείου προκειμένου να φθάσουν σε κάποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά στοιχεία του ΟΗΕ, από το 2014 μέχρι σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους στην προσπάθεια να περάσουν τη Μεσόγειο και να φθάσουν στην Ευρώπη κάπου 23.000 άνθρωποι.

newsit




ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ